САНУ добија ново лице

SANU dobija novo lice

19 aprila 2019

VLADA Srbije uložiće šest miliona evra u rekonstrukciju zgrade Srpske akademije nauka i umetnosti, najavila je premijerka Ana Brnabić, koja je u sredu posetila ovu naučnu ustanovu. Ona je istakla da SANU ima kulturno-istorijsku baštinu od neprocenjive vrednosti, kojoj se mora posvetiti više pažnje.

Prema rečima Brnabićeve, u toku je izrada projektnog zadataka za kompletnu rekonstrukciju zgrade površine 10.000 metara kvadratnih, a uskoro bi trebalo da bude raspisan tender. Ona je navela da su već izdvojena dva miliona evra za sređivanje Audiovizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju, kako bi se očuvalo kulturno nasleđe, a time i nacionalni identitet.

Pored premijerke Brnabić, u delegaciji Vlade Republike Srbije bili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

I PAPIR BOLUJE

– Dok nisam došao u Akademiju, nisam znao da papir oboleva od bakterijskih infekcija, da zeleni i žuti i da pred našim očima nestaju rukopisi Jovana Cvijića, ne shvatajući da time nestaju čitavi svetovi na koje smo ponosni, a prilično nebrižni kada treba da ih sačuvamo – rekao je predsednik SANU, akademik Vladimir Kostić.

KOMENTARI3 komentara

  1. samostalan says:

    U zemlji gde gladuju deca matorim drtinama se licka zgrada sa nekih 6 miliona evra.

  2. Ivan Grozni says:

    Moraju da im udovolje inace SANU moze da pocne da se bavi onim, zasta je i osnovan. To nebi valjalo po rezim AV.

  3. uf says:

    SANU - je li to ustanova u Srbiji gde su zbrinuti dusevni bolesnici?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *