САНУ добија ново лице

САНУ добија ново лице

19 априла 2019

ВЛАДА Србије уложиће шест милиона евра у реконструкцију зграде Српске академије наука и уметности, најавила је премијерка Ана Брнабић, која је у среду посетила ову научну установу. Она је истакла да САНУ има културно-историјску баштину од непроцењиве вредности, којој се мора посветити више пажње.

Према речима Брнабићеве, у току је израда пројектног задатака за комплетну реконструкцију зграде површине 10.000 метара квадратних, а ускоро би требало да буде расписан тендер. Она је навела да су већ издвојена два милиона евра за сређивање Аудиовизуелног архива и Центра за дигитализацију, како би се очувало културно наслеђе, а тиме и национални идентитет.

Поред премијерке Брнабић, у делегацији Владе Републике Србије били су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

И ПАПИР БОЛУЈЕ

– Док нисам дошао у Академију, нисам знао да папир оболева од бактеријских инфекција, да зелени и жути и да пред нашим очима нестају рукописи Јована Цвијића, не схватајући да тиме нестају читави светови на које смо поносни, а прилично небрижни када треба да их сачувамо – рекао је председник САНУ, академик Владимир Костић.

KOMENTARI3 коментара

  1. samostalan says:

    U zemlji gde gladuju deca matorim drtinama se licka zgrada sa nekih 6 miliona evra.

  2. Ivan Grozni says:

    Moraju da im udovolje inace SANU moze da pocne da se bavi onim, zasta je i osnovan. To nebi valjalo po rezim AV.

  3. uf says:

    SANU - je li to ustanova u Srbiji gde su zbrinuti dusevni bolesnici?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u