ШАПИЋ О ТРЦИ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Са некима ни цвеће не бих садио

ŠAPIĆ O TRCI ZA GRADONAČELNIKA: Sa nekima ni cveće ne bih sadio

30 maja 2017

Još se ne zna kada će Beograd glasati i ko će posle Siniše Malog biti na mestu gradonačelnika, a sve se više priča o tome ko će se sve kandidovati na izborima.

Međutim, odlazeći premijer Aleksandar Vučić ubeđen je u pobedu kandidata SNS-a. Opozicija smatra da je jedna kolona najbolje rešenje, ali pitanje je koliko je to realna opcija.

“Kad bi svi imali Sinišu Malog mnogo, mnogo bolje stanje bi u Srbiji bilo“, izjavio je odlazeći premijer Aleksandar Vučić na svojoj poslednjoj konferenciji za medije na toj funkciji.

Odato priznanje, ipak, ne znači i novi mandat, već suprotno. Lider SNS-a ne žuri sa zamenom, osim što je opisuje kao odgovornu i ozbiljnu osobu koja će pokušati da bude kao Mali. Vučić jedino zna ishod izbora.

“Imam određene ideje za gradonačelnika i verujem da dobro sagledavam budućnost Beograda. Mislim da će to biti gradonačelnik Beograda. Znam da svi sanjaju, čeznu i maštaju da će da pobede na izborima – neće“, naveo je Vučić.

Jedini ko je do sada javnosti jasno poručio da želi mesto prvog čoveka prestonice je Aleksandar Šapić.

Objašnjava da su u Beogradu opozicija i vlast relativna stvar, izlazi sam i neće da trguje.

“Mislim da ne postoje dobre i loše stranke nego dobri i loši ljudi. Kvalitetni i manje kvalitetni, vredni i lenji i odmah da vam kažem postoje personalna rešenja u strankama sa kojima ne bih cveće sadio, niti ću da sadim“, kaže Šapić.

“Ko je spreman da radi sa mnom na moj način, u redu. Ko nije nek ide svojim putem, možda će sutra svi oni da se ujedine, a ja ostanem sam“, dodaje on.

Demokrate poručuju da je vreme da opozicija pokaže zrelost i formira široki front.

DS za sada najbliža pregovorima sa pokretom Saše Jankovića, ali, kažu, i za druge ima mesta.

“Za nas je veoma važno da ovo ne budu izbori koji će se ticati nečijeg imena i prezimena. Mislim da ćemo uspeti u tome da napravimo jednu kolonu koja će pokazati demokratski kapacitet ovog grada“, istakao je lider beogradskih demokrata Balša Božović.

U LDP kažu da su sami predložili predsedniku da se kandiduje, jer, kako objašnjavaju, sve druge stranke i pokreti su pasivni isuviše dugo.

Čedomir Jovanović još nije prelomio, a liberale pitamo da li i saradnja sa naprednjacima dolazi u obzir.

“Mislim da baš suprotno treba da uradimo, sve da taj SNS koju ste pomenuli i koja se često pominje kao saveznik i budući partner LDP, a to nikako da se desi, da jednostavno mi formulišemo građansku opciju koja je alternativa toj SNS“, kaže Jovan Najdenov iz LDP.

Još se ne zna hoće li Beograd na prevremeno ili redovno glasanje na proleće.

Ranije je najavljeno da će Mali otići tokom letnjih meseci, a da će ga privremeno zamenjivati sadašnji zamenik Andreja Mladenović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. LILIT says:

    Gsn Šapiću, rušite Nikolićeve "kućice", a i onih ostalih u Bloku 45 i 98% građana Beograda će glasati za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *