Сара дирнула Матију

Sara dirnula Matiju

1 februara 2017

kul-Matij_620x0

NA književnoj večeri u Šapcu, u krcatoj sali „Glasa crkve“, akademika Matiju Bećkovića, našeg znamenitog pesnika, publika je slušala sa izuzetnom pažnjom i zadovostvom, a među posetiocima je bila i četvorogodišnja Sara Ranković, u društvu bake Vere i dede Ljubomira.

I sama je sedela, sve vreme, mirno za svoj uzrast i pažljivo slušala Bećkovića kako kazuje svoje stihove. Posle književne večeri, mala Sara je kazivala stihove koje je naučila, našem akademiku, koji je bio oduševljen i onim što je naučila i načinom kako zbori razne pesmice.

Sarina tetka Anđelka, još kao učenica osnovne škole, napisala je sjajan tekst o Bećkoviću, oduševljena njegovim pesništvom. Napisala je pismo akademiku i od njega dobila odgovor, što ju je veoma obradovalo. Tek kad je stasala imala je priliku da lično upozna Bećkovića, koji se setio da je „odgovorio na pismo darovitoj devojčici iz Valjeva“.

Za razliku od tetke, Sara je uspela da, znatno mlađa, privuče pažnju pesnikovu i da mu recituje, dok ju je on držao u krilu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *