САРАЈЕВО ПРИЖЕЉКУЈЕ РАТ СА СРБИМА

SARAJEVO PRIŽELJKUJE RAT SA SRBIMA

12 septembra 2020

Bosna i Hercegovina računa na „ratnu opciju“ i ja, kao čovek koji predstavljam Srbe iz Republike Srpske, moram uporno o tome da informišem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i relevantne međunarodne faktore, izjavio je danas srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

– Oni računaju da su mezimci međunarodne zajednice i NATO, i bili su, ali smo i mi malo tome doprineli, jer smo se nekako povlačili, dok sada imamo jasan stav o tome – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsednikom Vučićem.Kaže Dodik da su u Sarajevu pre dva dana slavili dan kada je počelo u tom gradu bombardovanje srpskih položaja, dok je za Republiku Srpsku to bio tragičan događaj, pošto je NATO tom prilikom ubijao civile i bacao osiromašeni uranijum.

Dodik navodi da je o svemu tome razgovarao pre neki dana i sa specijalnim predstavnikom američkog državnog sekretara za Balkan Metju Palmerom kojeg je zapitao:

– Kako Srbi da žive u BiH kada oni smatraju da smo mi izvršili agresiju i kako ja da budem agresor i vojnici Republike Srpske koji su rođeni širom Republike Srpske i značajan broj njih u Sarajevu gde je smanjen broj srpskog stanovništva. Ali, njima je dosadna ta tema.

Dodaje da kada su razgovarali o statusu da je zapitao kako da Srbi u Srpskoj ćute kada su postojale njihove loše namere od pre 20 godina da se oskrnavi srpski nacionalni interes.

Kada ste pravili granice širom Balkana niste nas pitali uopšte, jer one nama nisu nikada ni odgovarale, rekao je Dodik dodajući da je Republika Srpska zgurana u BiH u koju nikad nije htela, umesto da bude nezavisna država a ne entitet.

Dodik ističe da kada bi se hipotetički desilo da se Bosna raziđe da bi jedino mogla da preživi Republika Srpska.

– Bosna ne može sama da preživi ako je ostavite samu bez međunarodnog intervencionizma, ne može da preživi ni Federacija niti mnogi kantoni u BiH. Samo Srpska sa svojim vlašću, narodom i sistemom može da preživi – naglasio je Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. milanm says:

  Dzaba krecis crni Milorade. Biti ce kako kaze bos, domina :)

 2. milorad3 says:

  Verovatno priželjkuju ali oni nisu u stanju da vode rat ni protiv bubašvaba,muslimanski kanton je u rasulu a imaće problema i sa izbeglicama jer ovima je svejedno kome otimaju samo ako mogu da otmu,a malo teže će to moći u republici srpskoj da se radi.Znači ko je na tapetu?Pa stanovnici muslimaskkog dela bosne, uskoro će im biti jasno da je razbojnicima SVEJEDNO koje si vere, a oni su se predugo družili sa razbojnicima,sad će da plate za to.Osim toga hrvati ih SAMO GLEDAJU:). Sarajevo je bolesna ribica u akvarijumu i ne bih se začudio da se MNOGI uskoro tamo sete svog srpskog porekla:)

 3. Zaliv says:

  Poturice oduvek prete i laju a posle kukaju i podviju rep. Evo nista nisu naucili iz devedestih, jos kukaju "genocid" a sa druge strane bi da ratuju...

 4. Željko says:

  And Zagreb want, too !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *