САРАЈЕВО ПРИЖЕЉКУЈЕ РАТ СА СРБИМА

САРАЈЕВО ПРИЖЕЉКУЈЕ РАТ СА СРБИМА

12 септембра 2020

Босна и Херцеговина рачуна на „ратну опцију“ и ја, као човек који представљам Србе из Републике Српске, морам упорно о томе да информишем председника Србије Александра Вучића и релевантне међународне факторе, изјавио је данас српски члан Председништва Милорад Додик.

– Они рачунају да су мезимци међународне заједнице и НАТО, и били су, али смо и ми мало томе допринели, јер смо се некако повлачили, док сада имамо јасан став о томе – рекао је Додик новинарима након састанка са председником Вучићем.Каже Додик да су у Сарајеву пре два дана славили дан када је почело у том граду бомбардовање српских положаја, док је за Републику Српску то био трагичан догађај, пошто је НАТО том приликом убијао цивиле и бацао осиромашени уранијум.

Додик наводи да је о свему томе разговарао пре неки дана и са специјалним представником америчког државног секретара за Балкан Метју Палмером којег је запитао:

– Како Срби да живе у БиХ када они сматрају да смо ми извршили агресију и како ја да будем агресор и војници Републике Српске који су рођени широм Републике Српске и значајан број њих у Сарајеву где је смањен број српског становништва. Али, њима је досадна та тема.

Додаје да када су разговарали о статусу да је запитао како да Срби у Српској ћуте када су постојале њихове лоше намере од пре 20 година да се оскрнави српски национални интерес.

Када сте правили границе широм Балкана нисте нас питали уопште, јер оне нама нису никада ни одговарале, рекао је Додик додајући да је Република Српска згурана у БиХ у коју никад није хтела, уместо да буде независна држава а не ентитет.

Додик истиче да када би се хипотетички десило да се Босна разиђе да би једино могла да преживи Република Српска.

– Босна не може сама да преживи ако је оставите саму без међународног интервенционизма, не може да преживи ни Федерација нити многи кантони у БиХ. Само Српска са својим влашћу, народом и системом може да преживи – нагласио је Додик.

KOMENTARI4 коментара

  1. milanm says:

    Dzaba krecis crni Milorade. Biti ce kako kaze bos, domina :)

  2. milorad3 says:

    Verovatno priželjkuju ali oni nisu u stanju da vode rat ni protiv bubašvaba,muslimanski kanton je u rasulu a imaće problema i sa izbeglicama jer ovima je svejedno kome otimaju samo ako mogu da otmu,a malo teže će to moći u republici srpskoj da se radi.Znači ko je na tapetu?Pa stanovnici muslimaskkog dela bosne, uskoro će im biti jasno da je razbojnicima SVEJEDNO koje si vere, a oni su se predugo družili sa razbojnicima,sad će da plate za to.Osim toga hrvati ih SAMO GLEDAJU:). Sarajevo je bolesna ribica u akvarijumu i ne bih se začudio da se MNOGI uskoro tamo sete svog srpskog porekla:)

  3. Zaliv says:

    Poturice oduvek prete i laju a posle kukaju i podviju rep. Evo nista nisu naucili iz devedestih, jos kukaju "genocid" a sa druge strane bi da ratuju...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u