Sarajevo: Tokom ekshumacije pronađena nova tela na deponiji

Sarajevo: Tokom ekshumacije pronađena nova tela na deponiji

27 jula 2013

ekshumacija3Na sarajevskoj deponiji jutros su pronađeni novi skeletni ostaci ljudskog porekla, potvrđeno je za RTS u Institutu za nestala lica Bosne i Hercegovine.

Operativni podaci i saznanja porodica govore da su, na deponiju tokom rata, bacana i zatrpavana tela ubijenih sarajevskih Srba.

Ekshumacija na ovom lokalitetu, započeta 22. jula kada su pronađene prev kosti ljudskog porekla, se nastavlja.

U prethodnom periodu izvršeno je probno kopanje koje je trajalo više od tri meseca kada su pronađene sitne kosti za koje su antropolozi Međunarodne komisije za nestale osobe utvrdili da su ljudskog porekla.

Prema nekim procenama, na sarajevskom smetlištu ukopano je više desetina Srba ubijenih u ratu i prebačenih sa drugih lokaliteta.

Član kolegijuma direktora Instituta za traženje nestalih BiH, Milutin Mišić ocenjuje da se na ovom lokalitetu najverovatnije nalaze primarna i sekundarna grobnica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jadni Srbin says:

    Pod hitno da se predsednik izvini, kao po dobrom srpskom običaju, zato što su srpske kosti ležale na svetoj "Bošnjačkoj" zemlji i to ničim izazvane!!! Ako je streljanje vojske u Srebrenici tzv, genocid- šta je sad ovo????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *