Сарајевски имам позвао на уништење Републике Српске!

Sarajevski imam pozvao na uništenje Republike Srpske!

12 jula 2015

vdhjyp 89Glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu Nezim Halilović Muderis pozvao je na „uništenje“ lobista protiv rezolucije o Srebrenici i njihovih porodica, kao i „entiteta sazdanog na zločinu i genocidu“.

U hutbi o temi „Dvadeset godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Žepe i Goražda“, Halilović je naveo da ta rezolucija u Savetu bezbjednosti UN nije usvojena zbog veta koji je na „temelju žestokog lobiranja Srbije i Republike Srpske“ uložila Rusija, ocenivši da „nije šala poubijati 8.372 nedužna Bošnjaka i Bošnjakinje“ i da to nije običan zločin „već dobro isplanirani i provedeni genocid koji traje“.

„Zato sa ovog mubarek mesta i u ovom mubarek danu prizivam Alahovo prokletstvo na zločince i njihove pomagače, na lobiste protiv rezolucije o Srebrenici i izlobirane i molim Alaha da uništi njihovu zločinačku i nasilnu vlast i da uništi njih i njihove porodice, ponizi ih i na Zemlji im zatre svaki trag i učini ibretom (opomenom) za one koji pameti imaju“, rekao je Halilović.

Halilović, koji je i rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH, istakao je da je siguran da će Alah „svojom moći i voljom srušiti entitet sazdan na zločinu i genocidu i da će zločince ostaviti bez poroda i pomena“.

„Neka je prokletstvo na izvršioca ovog zločina, na sve one koji su na bilo koji način učestvovali u genocidu u zaštićenim zonama, a posebno Srebrenici i na one koji su trebali i mogli, a nisu sprečili zločin! Molim Alaha da zločince i njihove porodice zabavi teškim i neizlečivim bolestima i neimaštinom i da ih učini ibretom (opomenom) za sve one koji ne veruju“, istakao je glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu.

Stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić ocenio je poziv imama džamije Kralja Fahda u Sarajevu kao poziv na rušenje ustavnog poretka i prizivanje terorističkih napada.

„Nadležno tužilaštvo na ovo mora hitno da reaguje, kako bi se suprotstavili ionako sve bržoj radikalizaciji prilika u BiH“, rekao je Ćeranić Srni.

On je napomenuo da, uprkos tome što na problem radikalizacije Bošnjaka u BiH već godinama upozoravaju brojni domaći i međunarodni bezbednosni stručnjaci, i dalje se niko od, prvenstveno, bošnjačkih struktura nije ozbiljno posvetio tom problemu, iako se upravo njihov narod radikalizuje i vodi u propast.

„Bezbednosne institucije sa nivoa BiH moraju hitno i ozbiljno reagovati na ovakve pozive, jer u suprotnom preti dalja radikalizacija i sve češći teroristički napadi poput onoga na Policijsku stanicu u Zvorniku ili u Makedoniji“, upozorio je Ćeranić.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Matija says:

  Glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu Nezim Halilović Muderis, pozivajuci na teririticke napade na hriscane nastavlja od 1991 godine. To su dobro upamtili Hrvati i Srbi duz rijeke Neretve. Muderis je tada bio imam u Konjicu i komadant Zelenih beretki. Formirao je muslimanske koljacke jedinice po ugledu Šuckori (njem. Schutzkorps). Licno je ucestvovao u borbama I ranjavan je par puta. Jedna od specijalne koljacke jedinice je “Akrepi” koji su pobili Srbe u Bradini I sve od Hadzica do luke “Ploce”.Mithat (Mito) Pirkic komadant I Muderis su medju prvim okrvavili ruke upravo u Konjicu. Dolinom Neretve nema vise Srba a I mnogi su Hrvati izbjegli. Imam Muderis se krajem 1993 ranjen prebacio na ljecenje upravo u Saudijsku Arabiju. On je veliki zlocinac. Ko su bili šuckori?- Šuckori su postojali od 1908. do 1918. godine kada se Austrougarska konačno raspala. Šuckori (njem. Schutzkorps - zaštitne čete, neregularna milicija) su bili pripadnici neregularne milicije koje su okupacione austrougarske vlasti osnovale u austrougarskoj provinciji BiH, nakon aneksije 1908. godine. Šuckori su najčešće bili sastavljeni od lokalnog muslimanskog stanovništva, a bili su poznati po mnogobrojnim ratnim zločinima počinjenim nad Srbima. Jedan od najpoznatijih detaljnih opisa šuckora, njihovih zločina i sveukupnih dešavanja vezanih za šuckore tokom Prvog svjetkog rata dao je Vladimir Ćorović. Zločine šuckora opisao je u nekoliko navrata Ivo Andrić. U najkracem Muderisovo je sve lazno: lazne optuzbe, lazni svjedoci, lazna mijenjanja nacionalnosti. Otimacina-pljacka I fanatik..

 2. Herceg Novi says:

  Prizivanje alaha...kakva vera u kojoj Bog zahteva ubijanje...kakav je to onda BOG???Ah daaa,pa to je bog mamon,nema on nikakve veze sa njihovim alahom,ili???To vase orgijanje,nece jos dugo da traje,dzabe vam i nato,jer vam vise nista pomoci nece,a onda cemo na prebrajanje,nema vise zaboravljanja niti oprastanja,svakom po zasluzi...

 3. Herceg Novi says:

  Zaboravih...od unovcene vere moze se lepo ziveti,zna to Halilovic i te kako,a ostale naivne ovce gura da ginu za racun njegove smrdljive guzice,Boze kakvi moroni!!!

 4. nemanja says:

  nije sala 8372 kazes?gde sala kad je polovina zivo i zdravo po evropi i americi a vi nam i zive trpate na glavu valjda vam zao sto su preziveli?Sihter bre,najedi se svinjetine.Ti si i protiv svog Alaha kad lazi izgovaras licemeru.S druge strane jel sala kad te napadne 19 najjacih drzava sveta pa te bombarduju sve zajedno, jel sala kad te napadne najjaca monarhija tog doba,Austrougarska, pa kasnije jaka Nemacka ,jel to sala?Jel sala kad izgubis 50% muskog stanovnistva sposobnog za reprodukciju i to samo u jednom ratu a za 20 godina opet ratujes protiv jaceg ,jel sala 700.000 mrtvih u Jasenovcu,druge logore da i ne spominjem,jel sala 1,5 miliona mrtvih u prvom sv ratu?I ti mi pricas o nekih 8000 od kojih je pola zivo,pa i da su svi mrtvi,da ih ima 20000 ,ne spominji to nama Srbima,ne sramoti se tom sicom od brojki kad mi nase u milionima brojimo

 5. Milenko says:

  Svaka cast za prave i istinite komentare

 6. dejan says:

  srbi u bosni su u teskom polozaju balije hv hvo i nato moze preseci koridor smrdljiva srbija nece pomoci kao ni 1991 pa milosevic je onda karadicu dao sankcije a srbi u ratu 1992 .po meni koridor je kljuc vojska srpske ne postoji nema tehnike i ovi mogu ostvariti cilj.ne znam koliko ce uopste rusi moci doci sve okolo srpske je nato pakt crna gora prodana banda koja ce ici nato u prilog

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *