„Šarić će se nekima obiti o glavu“

„Šarić će se nekima obiti o glavu“

23 marta 2014

darko-saric-juzna-afrika-bekstvo-1329724822-129113Zoran Babić izjavio da SNS spokojna u iščekivanju svedočenja Darka Šarića, ali je istakao da u Srbiji ima onih koji zbog saradnje sa njim ne mogu da spavaju.

„BIA i Aleksandar Vučić, kao koordinator svih službi bezbednosti, napravili su zaista sjajan posao. Vučić je pokazao da smo jedna normalna, uredjena država, koja svoje crne tačke ume da reši. A oni koji su (sa Šarićem) tikve sadili, neka budu spremni da im se o glavu razbiju“, rekao je Član Predsedništva SNS u intervjuu novosadskom „Dnevniku“.

Povodom spekulacija u javnosti o potencijalnim sagovornicima SNS u predstojećim razgovorima o formiranju vlade, Babić je rekao da će naprednjaci razgovarati sa svima kojima su građani Srbije dali podršku, dodajući da lično misli da je teško razgovarati sa onima koji su na ulicama Beograda i Srbije zagovarali nerede.

„Sa takvim osobama je teško razgovarati, ali ćemo zaista pružiti ruku svima, a ona će značiti pravljenje što šireg političkog konsenzusa o svim izazovima koji nas u budućnosti očekuju. Pružićemo ruku i razgovarati o politici, o brzini reformi, evropskih integracija… Ne želimo da se takvi razgovori svedu na ono što se mnogo puta u prošlosti dešavalo, na broj fotelja, funkcija. Za SNS zaista to nije prioritet, već želja da se stvori što širi politički konsenzus koji bi omogućio što veću brzinu u reformama i što veću snagu za njih“, objasnio je Babić.

Upitan kada će biti zakazano konstitutivno zasedanje Narodne skupštine, Babić je rekao da verifikacija mandata poslanika mora da se obavi u roku od mesec dana po proglašenju konačnih izbornih rezultata, a da on očekuje da se između 6. i 20. aprila konstituiše novi saziv parlamenta i formira nova vlada.

„Vlada će u svakom slučaju biti veoma ekonomična, efikasna, a činiće je ljudi spremni za mukotrpan rad, pa i do dvadesetak sati na dan, ako treba, a pritom od velikog znanja i iskustva. To će biti osobe koja će zaista moći da naprave pomake u resorima koji im budu povereni“, kazao je Babić.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *