Šarić nudi predaju

Šarić nudi predaju

14 фебруара 2013

0107-darko-saric1Beogradski „Informer” piše da Darko Šarić sa srpskim tajnim službama uveliko pregovara o predaji.

Pregovori se, kako list saznaje, vode preko poverljivih posrednika, a Šarić je već poručio da je spreman da se preda, ukoliko mu se obezbedi povlašćeni status.

– Šarić traži da mu se napismeno garantuje da će biti osuđen na najviše 15 godina zatvora. Zauzvrat, on je spreman da svedoči o svim vezama narko-klana sa srpskim političarima i biznismenima – prenosi sagovornik lista.

Taj izvor tvrdi da se sa Šarićem pregovara “preko Švajcarske”, ali da to ne mora nužno da znači da se on fizički nalazi tamo.

– Imamo ozbiljna saznanja gde je Šarić trenutno, ali o tome ne mogu da govorim. Istina je, međutim, da pregovori sa njim idu preko Švajcarske, odnosno da posrednici koji prenose poruke idu preko te zemlje – otkriva izvor.

Na pitanje kako konkretno ide komunikacija sa Šarićem, odnosno koliko se brzo razmenjuju poruke sa njim, sagovornik lista kaže:
– Pa, sigurno ne razgovaramo telefonom! Imamo ljude koji se nalaze sa nekim ljudima koji opet imaju način da dođu do Šarića.

Poruke između nas putuju najmanje tri dana – objašnjava izvor.

Narko-bos je našim vlastima poručio, kako saznaje list, da za sve što će reći u svom iskazu u Specijalnom sudu može da ponudi konkretne dokaze.

– Darko Šarić tvrdi da ima fotografije, video-snimke i dokumante koje ozbiljno optužuju neke od ljudi iz samog vrha bivše, ali i sadašnje vlasti. On nam je već otkrio detalje svoje veze sa nekim od funkcionera – prenosi sagovornik lista, i objašnjava da Šarić sa našim vlastima pregovara, pošto je u velikom strahu da bi “veliki narko-bosovi” mogli pokušati da ga ubiju.

– On je posle svega ostao dužan nekim jako moćnim ljudima! Na drugoj strani, Šariću je već muka od bežanja i skrivanja, on je još mlad čovek i hteo bi da na vreme napravi neku “izlaznu strategiju” – objašnjava izvor.

Zvanično, niko nije hteo da komentariše ova saznanja. Šarićev advokat Zdenko Tomanović kaže da ne zna ništa o pregovorima o predaji:

– Ne mogu da komentarišem vaša saznanja zato što nisam upoznat s tim – poručio je Tomanović.

Njegov kolega Borivoje Borović podseća da je direktor policije Milorad Veljović svojevremeno pozivao Šarića da se preda “jer on nije bio vrh ledenog brega”.

– Jesu li to bila saznanja policije ili nagađanja, ja zaista ne znam. Mislim da Šarić nije neko ko bi sarađivao sa tužilaštvom. Sve i da hoće da se preda, savetovao bih mu da to ne učini, jer će ovde biti prevare.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u