Šarić odbio da svedoči protiv Lazarevića

Šarić odbio da svedoči protiv Lazarevića

8 aprila 2014

sarDarko Šarić nije želeo da svedoči u okviru predistražnog postupka koji se vodi protiv bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnih poslova Branka Lazarevića i drugih, za odavanje policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika njegove grupe.

Šarić je danas trebalo da bude saslušan pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, ali je iskoristio svoje pravo da ne svedoči, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

Šarić se, prema rečima tužioca za organizovani kriminal, pozvao na svoje pravo da kao svedok da ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

On je uhapšen 18. marta u zajednickoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, a u Specijalnom sudu protiv njega se vodi prostupak za krijumčarenje kokaina i pranje para.

Branko Lazarević se sumnjiči da je prenosio policijske informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe advokatu Radovanu Štrbcu, takođe optuženom za pranje Šarićevog novca zarađenog prodajom droge.

Tužilaštvo vodi predistražni postupak povodom krivične prijave koju je Uprava kriminalističke policije podnela protiv Štrbca, Lazarevića i optuženog za šverc kokaina koji je u bekstvu Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana, zbog sumnje da su izvršili krivicna dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i odavanje službene tajne.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara koji se tereti samo za odavanje službene tajne.

Lazarević se sumnjiči da je Štrbcu prenosio informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe, a koje je dobijao od Gare.

Lazarević i ostali se terete za krivična dela za koja se prema zakonu vodi takozvani skraćeni postupak – ne vodi se istraga, jer je za ta dela predviđena kazna do osam godina zatvora, već će na osnovu istražnih radnji biti odlučeno o krivičnoj prijavi i eventualnom optužnom predlogu.

Lazarević i Štrbcu oduzeti su pasoši i izrečena mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda, dok je Gara prošao bez mera.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *