САРКОЗИ СЕ КАЈЕ: Нови Хладни рат са Русијом је озбиљна грешка

SARKOZI SE KAJE: Novi Hladni rat sa Rusijom je ozbiljna greška

10 septembra 2015

sarkozi-10Rusija je potrebna svetu kako bi se okončao građanski rat u Siriji i izbacila Islamska država, izjavio je bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi.

On je pozvao Zapad da ne započinje novi hladni rat sa Rusijom.

„Započinjanje novog Hladnog rata sa Rusijom je ozbiljna greška… mi trebamo Rusiju za okončanje sukoba u Siriji i u borbu protiv Islamske države. To naravno ne znači da se u svemu slažemo sa Moskvom i da prihvatamo ono što se dešava u Donjecku „, rekao je Sarkozi u intervjuu za „Figaro“.

Prema njegovim rečima, Rusija bi trebalo da se vrati u G8 i ukine zabranu na uvoz mesa, dok bi Evropa trebalo ponovo da pokrene dijalog sa Moskvom.

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i njihovi saveznici su u nekoliko navrata uveli ekonomske, finansijske i tehnološke sankcije Rusiji zbog njenog, navodnog mešanja u unutrašnje sukobe u Ukrajini.

Rusija je više puta negirala tvrdnje, i na sankcije odgovorila zabranom uvoza hrane iz tih zemalja.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Sarkozi mala impotentna utvara koja Gadafiju duguje novac. I umesto novca salje mu bombe i razara drzavu. Pogan je svako ko dodirne ovo đubre. Dabogda svake noći sanjao Gadafija dok ne crknes u mukama!

  2. frka says:

    Malo zidovsko smece kojega su instalirali u Francusku koja je zbog toga izgubila imidz slobodne zemlje,Francuzi su nakon De Gola postali pichke od naroda.Ako je u takvoj zemlji bilo moguce dovesti ovog kepeca na vlast onda nemamo vishe shta prichati....Civilizacija je dozivjela svoje dno..

  3. marko says:

    Gadafija i jesu duznici pogubili.Krvnicki pogubili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *