ШАРЛИ ЕБДО ОПЕТ ШОКИРАО: Болесници исмевају смрт малог Ајлана!

ŠARLI EBDO OPET ŠOKIRAO: Bolesnici ismevaju smrt malog Ajlana!

15 septembra 2015

COskj-SWsAEPk8UTalas ogorčenja zahvatio je društvene mreže pošto se list Šarli Ebdo novim karikaturama povredio osećanja mnogih koristeći tragičnu smrt malog sirijskog dečaka Ajlan Kurdija.

Karikatura pod nazivom „Dobrodošli, migranti“ prikazuje jezivu sliku utopljenog trogodišnjeg dečaka kako leži licem prema pesku sa komentarom „Tako blizu cilja.“ Pored tela je bilbord čuvenog Mekdonaldsovog Hepi mil obroka sa osmehom na licu klovna maskote ovog lanca restorana, koji uzvikuje: „Meni – dvoje dece po ceni jednog“.

(Kurir)

KOMENTARI16 komentara

 1. miroslav says:

  Koliko sam ja procitao otac mu je svercer migranata,a video sam i snimak gde je taj decak u daleko losijoj pozi,i drugoj garderobi?Decaka su izgleda naknadno obukli za slikanje.Sramota od propagande.

 2. Lady Gaga says:

  A vama iz Kurira došlo ko žao, i sve tako nešto, i sad bi mi po difoltu trebali da izvršimo harakiri jer su se neki tamo imigranti utopili, a i neka su, ko ih je terao da rasturaju sopstvenu zemlju i da MENI dođu u Srbiju i malo mi idu na pi@čkin živac.. BRAVO ZA VIKTORA ORBANA I BRAČU MADŽARE. A SVE VAS KOJI SLINITE NAD HORDAMA ARAPSKIH KOLONIZATORA IMAM JEDNU PORUKU: DABOGDA VAM LERKA RODILA SUIRIJCA! WWW.SVET.RS

 3. Lady Gaga says:

  Ispravka: DABOGDA VAM ĆERKA RODILA SIRIJCA!

 4. Lady Gaga says:

  www.forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=1&t=28470&start=45

 5. miroslav says:

  Forum srpski nacionalisti.Pa ja znam da sam Srbin.Ne treba forum da mi to kaze.Jesam nacionalista ali nisam sovinista.Imam dosta prijatelja medju svim nacijama,a bogami mnogo ih je poginulo na Kosovu pa nek u miru pocivaju.Slava im hvala od mene Srbina.

 6. Mali says:

  Sto gore - to bolje. Sto se brze postigne haos,rat,mrznja,propast...pre ce otpoceti novi svetski poredak,sa novim spasiocima i sve ce biti...novo...lepse...ruzicasto,mirisljavije.Blagostanje,raj. Sada imamo ekonomsku krizu,nezaposlenost,glad,bedu,djubre,prekobrojne na planeti. Boze,oprosti im,ne znaju sta rade.

 7. Lady Gaga says:

  A da umesto filozofiranja dohvatite kuku i motiku i kalašnjikov? I Miroslave, ja sam šovinista, i prijatelje imam isključivo među Srbima. Grcima, Rusima i Indijancima. A koje su to druge nacije ginule na Kosovu na strani Srba, sem pomenute pravoslavne braće tu i tamo, nemam pojma. Dakle, učimo se od Mađara i Jevreja i Čeha i Bugara, kad nemamo pameti. A tugu i suze troiimo na svoje, a ne na tuđe muke.

 8. Baba Živana says:

  Znate šta, deco moja prebrza? Ova karikatura jeste zadrla u bizarni deo ljudske svesti, ali me čudi da niste primetili da je tamo nemilosrno pronašla Mekdonaldsa i koješta drugo. Pre bi se reklo da je ovo ljuta šamarčina svetu, iako nas pomalo pogađa neukusno šamaranje sa nastradalim dečakom. Razmislite. Karikature gotovo uvek nose višestruke poruke. Ova ne liči na podsmeh imigrantima, nego žestoko seckanje anglo-američke kulture koja je osvojila Francusku podosta, i učinila malo svesnije Francuze izuzetno nezadovoljnim. I preko Mekdonaldsa, krivicu gotovo otvoreno svaljuje na pravo mesto. Toliko da me ne čudi da Francuzi koriste i pomalo neodgovarajuće oružje da im se suprotstave. Malo treba znati i o osećanjima samih Francuza. Da se kladimo da islamski svet neće gledati ovu karikaturu preosetljivo kao neki "humani" komentatori na javnim portalima? Uostalom, da se ne lažemo previše. Među komentatorima na javnim portalima je izuzetno malo intelektualaca. Većinom su to dobri ljudi, podložni prvom utisku i većinom ništa ne menjaju niti imaju tu snagu, nego reaguju na prvu loptu, onako fudbalerski. A sada sa prvog utiska, pređite i na drugi. Jeste dublji, ali nije nesaglediv. Šta mislite, koliko se ova karikatura sviđa Mekdonaldsu i šta će PIAR tim Mekdonaldsa biti prisiljen da piše na javnim portalima? Naravno, ne pod imenom Mekdonaldsa, ali sigurno da će udariti svim mogućim "humanim" pljuvačinama po ovoj karikaturi. To je izgleda već i učinjeno.

 9. rastko says:

  TO STO JE NACRTANO NI JE HUMOR FRANCUZA A NI CHARLIE HEDBO NIJE FRANCUSKI SATIRICNI MAGAZIN. SVE JE LAZ ,SVE JE PREVARA!

 10. Lady Gaga says:

  Baba Živana, ne seri, leba ti. Ti znaš ko je intelektualac a ko nije. A ako ti je toliko žao te sirijske gamadi, daj im pemziju, daj im gajbu, daj im onu stvar, ko zna kad su ga zadnji put umočili. Dok ti tako "humana" mrsiš muda i liješ suze za smrdljivcima, naša sveta Srbija postaje trajno prihvatilište za neke jebače kamila, koje bi, da imamo imalo pameti, puškama zaustavili na granici Srbije i one ciganmale zvane BJRM. šta koji klinac krasni filozofirate,jel imate oči, jel ne vidite šta se dešava? Živeo Viktor Orban, lider slobodne i antiimigrantske i hrišćanske bele Evrope, a ako nekom smeta ovo što rekoh može da se žali premijeru Picoustom,nabije vas on sve taki humane i promišljajuće na svoj premijerski milokliz. P.S. Mada si, Baba, u pravu za MekDolands, i tu ti svaka čast!

 11. Dani says:

  Mali decak Ajlan nije musliman nego kurd,sto znaci da se poruka ne salje i nije uperena protiv muslimana nego protiv kurda.

 12. Baba Živana says:

  Ledi gaga, ne prskaj tvojim govnima posvuda. Ja nemam nameru da se pravdam, ali tek da ti kažem. To frtalj kile inteligencije što ti imaš, eto može i da se pretvori u septičku jamu. Jedi govna, ali pazi da ne pojedeš i sebe. Ili to ili malo ukruti mozak i pogledaj šta sam napisala ponovo. Ja nisam uvek pljuvačica kao ti. Što se tiče Orbana, majka ga rodila. Kamo sreće da i mi imamo jednog Orbana a ne ovog dripca. Kad se meni obraćaš, uvek vodi računa da sam ja samo malo pametnija od tebe. Ali ipak - pametnija. Ajd sad lepo ublaži i čitaj ponovo, gusko jedna neopevana.

 13. za ledi ga ga ga ga says:

  Slusaj ti isfrustrirana zeno, ti inteligentna, ma nemoj, glupaco jedna, pa dobar ti je pseudonim : guska i stalno gakces.A hoces zapad, pa si "ledi" bedo jedna. Hoces Orbana, idi kod njega, ali on te nece, on je mlad i lep, a ti nikad voljena osoba. To ti se vidi po komentarima.A sprdas se sa neduznim mrtvim detetom, da Bog da te jos gore stiglo.Baba Zivana je u pravu, ali joj zameram sto se spustila na tvoj nivo, te postaje vulgarna, a sto se tice inteligencije, tebi moze da drzi katedru, gusko ocerupana.

 14. Lady Gaga says:

  Ej, Babo Živana, ma skapirala sam ja šta si ti htela da kažeš i šta si rekla, i moram da kažem BRAVO BABA, SVAKI TI OMLADINAC DAO! nego moram malo da dignem prašinu. Ljubi tebe Gaga tako babastu i pametnu! A za ovog muflona/muflonku što se nakenja posle genijalne Bake poruka: A JEL TEBI ŽAO MALOG IMIGRANTA? AKO TI JE ŽAO DABOGDA TI SE U PORODICE SVAKE GODINE RAĐAO PO JEDAN MALI SIRIJAC. A MENI IH, PRAVO DA TI KAŽEM, NIJE ŽAO NI MALO, I ŠTO SE MENE TIČE MOGU SVI DA SE PODAVE. Biće više rane, rano moja, za mediteranske morske cuceke, inače ugroženu vrstu. P.S. Ako baš i želite punu istinu o tomu kaj se prav za prav dogaja u Srbistanu, gledajte Dnevnik HRT-a u 19 sati, evo baš malo rekoše kako je Srbija ipak određena za sabirni centar za izbeglu bliskoistočnu ciganiju, a da će glavni centri biti SUBOTICA NOVI SAD SREMSKA MITROVICA KIKINDA PRIGRADSKE BEOGRADSKE OPŠTINE TE PIROT, VRANJE NIŠ, NOVI PAZAR. dakle, samo vi, Serbi, slinite nad tužnom sudbinom budućih okupatora.

 15. Lady Gaga says:

  Ej, Babo Živana, ma skapirala sam ja šta si ti htela da kažeš i šta si rekla, i moram da kažem BRAVO BABA, SVAKI TI OMLADINAC DAO! nego moram malo da dignem prašinu. Što se pameti tiče, pa, pustit ću te da misliš da jesi pametnija, ako će ti biti lakše. Ljubi tebe Gaga tako babastu i pametnu! A za ovog muflona/muflonku što se nakenja posle genijalne Bake poruka: A JEL TEBI ŽAO MALOG IMIGRANTA? AKO TI JE ŽAO DABOGDA TI SE U PORODICE SVAKE GODINE RAĐAO PO JEDAN MALI SIRIJAC. A MENI IH, PRAVO DA TI KAŽEM, NIJE ŽAO NI MALO, I ŠTO SE MENE TIČE MOGU SVI DA SE PODAVE. Biće više rane, rano moja, za mediteranske morske cuceke, inače ugroženu vrstu. P.S. Ako baš i želite punu istinu o tomu kaj se prav za prav dogaja u Srbistanu, gledajte Dnevnik HRT-a u 19 sati, evo baš malo rekoše kako je Srbija ipak određena za sabirni centar za izbeglu bliskoistočnu ciganiju, a da će glavni centri biti SUBOTICA NOVI SAD SREMSKA MITROVICA KIKINDA PRIGRADSKE BEOGRADSKE OPŠTINE TE PIROT, VRANJE NIŠ, NOVI PAZAR. dakle, samo vi, Serbi, slinite nad tužnom sudbinom budućih okupatora.

 16. za ledi ga ga ga ga says:

  Ej, babo, sto hoces da budes "ledi", opameti se malo, da li ti procitas sta pises?Gade jedan, hijeno i sa ovim zavrsavam sa jednom otrcanom babuskerom, izlapetinom, zlobom, omrazenom zenom, koja nikad nije bila voljena, a verovatno je ii jalovica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *