SAS: Princeza Dajana je ubijena, ali mi nismo učestvovali u tome

SAS: Princeza Dajana je ubijena, ali mi nismo učestvovali u tome

7 septembra 2013

Princess-Of-Wales-princess-diana-32114836-220-254Izvor iz specijalne britanske jedinice SAS smatra da je u slučaju pogibije princeze Dajane previše koincidencija bez odgovora da bi se to smatralo slučajnošću. Izvor takođe kaže da je većinski stav u jedinici bio da smrt princeze nije bila slučajnost. Taj stav nisu delili svi, ali je postojala grupa u okviru jedinice, koja je čvrsto verovala da je Dajana ubijena.

„Kada planirate vojnu operaciju morate da trenirate i vežbate svaki korak misije, pa i onda nešto može da pođe naopako. Pogledajte sve faktore smrti Dajane. Tvrdnja da je u pitanju nesreća, nije istinita“, kaže izvor.

Princeza Dajana (36), Dodi (42) i njihov vozač Henri Pol (41) poginuli su u podvožnjaku u Parizu 1997, kada je njihov mercedes udario u stub. Skotland Jard je tvrdnje da je SAS učestvovao u izazivanju nesreće odbacio kao neosnovane.

Prošle nedelje dva detektiva ispitivali su bivšu suprugu jednog specijalca iz SAS jedinice. Ona je izjavila da je imala saznanja pre raspada njihovog braka  da je snajperista SAS učestvovao u zaveri.

Vojnik NN je tvrdio da je vozač Pol Henri bio zaslepljen jakim bljeskom pre nego što je izgubio kontrolu nad vozilom.

Čovek iz MI6 je otkrio postojanje tajanstvene jedinice sastavljene od specijalaca iz SAS i SBS koja je imala zadatak da izvršava likvidacije u ime MI6.

Komandanti jedinice SAS su pokrenuli internu istragu nezavisno od istrage Skotland Jarda u vezi sa slučajem pogibije princeze Dajane.

Opšte mišljenje je da je ovim najnovijim slučajem reputacija SAS u 70.-godišnjoj istoriji doživela fijasko.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *