САША ЈАНКОВИЋ: „Вучићу, купио си хулигане нашим новцем“

SAŠA JANKOVIĆ: „Vučiću, kupio si huligane našim novcem“

7 juna 2017

Lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković kaže da je predsednik Aleksandar Vučić kupio huligane našim novcem i od njih napravio armiju odanih batinaša.

– Među tim batinašima su, ako je verovati novinarskim istraživanjima, i oni koje znamo s tribina fudbalskih stadiona. Maja prošle godine Vučić je izjavio da država trenutno nema dovoljno snage za borbu protiv huligana jer je, kako je tada rekao, za tako nešto potreban društveni konsenzus. A to je konsenzus koji bi najlakše postigao, jer bi malo bilo onih koji bi stali u odbranu huligana. Umesto da traži društveni konsenzus, sva je prilika da je problem rešio, i to tako što je huligane kupio našim novcem i od njih napravio armiju odanih batinaša. Odanih samo njemu – poručio je Janković povodom pisanja.

Podsetimo, lavinu o ulozi Vučića u Crvenoj zvezdi i o njegovoj vezi s navijačkim vođama pokrenuo je novinar Dejan Anđus, koji tvrdi da je novi predsednik Srbije i lider SNS praktično vlasnik Zvezde. Anđus je objasnio kako Vučić kontroliše Zvezdine navijače i kako im finansijski pomaže, odnosno omogućava da dobijaju poslove u javnim preduzećima.

Iako je Anđus naveo da su takve poslove sklapali EPS i Aerodrom „Nikola Tesla“, iz ovih preduzeća poručuju da su sve njihove javne nabavke bile transparentne i po zakonu.

Slaviša Kokeza: Vučić se meša u klubove

Predsednik FSS Slaviša Kokeza negirao je Anđusove tvrdnje da ga Zvezdan Terzić napada po Vučićevom nalogu:

– Veće gluposti u životu nisam čuo. Vučić se nikad nije mešao u rad nijednog sportskog kluba, kao ni FSS. Očigledno da ovakvi tekstovi imaju neke druge političke namere, a ne objektivno izveštavanje javnosti. Ovde, koliko vidim, cilj je da se po svaku cenu Vučiću nanese šteta. Sve što je izrečeno je čista laž i ove priče nemaju veze s istinom.

(Kurir)

KOMENTARIJedan komentar

  1. DUSKO says:

    KOLIKO JE TAJ COVEK PRLJAVIH STVARI URADIO ZA OVIH 6 GODINA NIJE NORMALNO !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *