САСТАНАК ДЕЦЕНИЈЕ! ПУТИН: Време је да причамо! ТРАМП: Свет жели да нас види заједно!

SASTANAK DECENIJE! PUTIN: Vreme je da pričamo! TRAMP: Svet želi da nas vidi zajedno!

16 jula 2018

Samit američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, održava se danas u finskoj Predsedničkoj palati. Radi se o zdanju iz 19. veka, sa pogledom na Baltičko more, koje je svojevremeno bilo rezidencija ruskih careva u Finskoj

Vladimir Putin rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu da je vreme da se razgovara o bilateralnim državnim odnosima i teškim problemima između drugih zemalja, kojih ima mnogo, prenosi finska državna televizija Yle.

Sa druge strane, Tramp je pre sastanka rekao da je rad sa Rusijom „dobra, a ne loša stvar“ i da „dve države mogu da imaju izvanredne odnose“.

– Stvarno mislim da svet želi da nas vidi zajedno – rekao je Tramp, AP.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ratni zločinac Hitleri Klinton je poslala poruku Trampu "da li znaš u čijem timu igraš"? Nije zločinka izdržala da ne lajne!

  2. Miraš says:

    Nesumnjivo tema sastanka biće Sirija. Da li će se bar načelno dogovoriti o povlačenju američkih snaga iz Sirije?! Od Rusije se očekuju garancije u tom smislu posebno u pogledu bezbednosti Izraela ako i kad američke trupe napuste veliku bazu Al Tanf, koja bi trebala da bude prva napuštena. Koliko se može držati dogovora sa Trampom jer lako ih krši kao i mnogi američki predsednici pre njega i ostali predstavnici, to je ozbiljan problem za Rusiju i naravno za Siriju. Izraelu nikako ne odgovara povlaćenje američkih trupa baš iz baze Tanf. Ta baza je po položaju pogodna za napad na celu Siriju; trojna NATO koalicija prilikom bombardovanja Sirije u Aprilu ove godine koristila je i tu bazu. Baš tu američku bazu koristili su ponekad i izraelski avioni da iz tog pravca sa juga Sirije bombarduju neke ciljeve.

  3. goran says:

    Obojica lazu i cekaju dalja naredjenja iz Tel Aviva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *