САСТАНАК ЈЕ ЗАВРШЕН, САОПШТИЛИ СУ ОДЛУКУ: Американцима дат рок од месец дана

SASTANAK JE ZAVRŠEN, SAOPŠTILI SU ODLUKU: Amerikancima dat rok od mesec dana

11 avgusta 2020

Dana 11. avgusta u Debanu, na istoku provincije Deir ez Zor, završen je sastanak starešina iz plemena Al-Akidat o prisustvu američkih snaga u Siriji.

Prema izveštajima, pleme Al-Akidat daje Koaliciji koju predvode SAD određeni rok da se povuku iz Sirije, pošto ih smatraju „potpuno odgovornim za haos i ubistva“.Plemenske vođe Al-Akidata tražili su „da administracija u regionu bude za u rukama arapskog naroda uz isključivi naglasak na jedinstvu i nezavisnosti Sirije“.

U provinciji Deir ez Zor da je skoro 5.000 ljudi, uključujući veliki broj plemića i šeika iz plemena Al-Akidat i drugih plemena, održalo prošireni sastanak u kući glavnog šefa plemena, Ibrahima Kalila al-Hafla, u Debanu, koji je dao koalicionim snagama predvođenim SAD samo mesec dana da ispune zahteve, od kojih su najvažniji otkrivanje počinilaca atentata, puštanje zatvorenika i povlačenje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i njihovih pripadnika.

U izveštaju se dodaje da je plemenski sastanak osudio stanje haosa, administrativne i vojne korupcije i ubistava, od kojih je poslednji bilo ubistvo šeika Mutašara Al-Hafila i njegove rođake, Dare Miklif Al-Kalaf, a pleme Al-Akidat smatra SDF i Koaliciju odgovornim za to.

Deban je pod kontrolom Koalicije koju predvode SAD i njihovi saveznici iz SDF-a od 2017. godine.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Pe jeste, jeste! Ameri su tamo ušli kroz oči plemena a sada će se uplašiti i zbrisati. Osim ako Kalila al-Hafla ne proglase teroristom pa nam Tramp jedne tužne večeri javi da su teroristu Kalila pogodile neke zalutale bombe. I još će im se izvine. Ovo pleme je izgleda završilo kurs političke besnoće kod našeg Vučka. Ameri zaseli u Deir tom Zoru i na naftnim poljima Sirije i baš neće da odu. Ebote, al su tvrdoglavi. A "plemići i šeici iz plemena" su najgenijalnija stvar koju sam pročitao u zadnja dva veka. Njih se svi boje ko guje. A pogotovo Ameri koji su mogli da čereče Japanskog cara na oči i sva zelena lica Japanaca godinama, ali neće smeti i ove plemiće. Šta sve neću saznati. Nekako mislim da su se oni poklonili amerima i da zato još uvek mogu da se zovu plemići. A tekst "pretnje" americi im sastavila CIJA da bi Rista mislio kako su oni hrabri. Ebo vas i Tadić i Vučko sve na gomilu. Puške u ruke pa u vojsku. Nekad bilo "Srbija se smiriti ne može! a danas šaljemo poruke i postavljamo rokove. A kroz mesec dana, kada Amrri jope ne odu, kašće izvinte, nismo znali za taj rok, pa će plemići produžiti rok. Ali PLEMIĆI mi zapelo za oko. Stvarno divno i prirodno ko u srednjem veku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *