САСТАНАК ЈЕ ЗАВРШЕН, САОПШТИЛИ СУ ОДЛУКУ: Американцима дат рок од месец дана

САСТАНАК ЈЕ ЗАВРШЕН, САОПШТИЛИ СУ ОДЛУКУ: Американцима дат рок од месец дана

11 августа 2020

Дана 11. августа у Дебану, на истоку провинције Деир ез Зор, завршен је састанак старешина из племена Ал-Акидат о присуству америчких снага у Сирији.

Према извештајима, племе Ал-Акидат даје Коалицији коју предводе САД одређени рок да се повуку из Сирије, пошто их сматрају „потпуно одговорним за хаос и убиства“.Племенске вође Ал-Акидата тражили су „да администрација у региону буде за у рукама арапског народа уз искључиви нагласак на јединству и независности Сирије“.

У провинцији Деир ез Зор да је скоро 5.000 људи, укључујући велики број племића и шеика из племена Ал-Акидат и других племена, одржало проширени састанак у кући главног шефа племена, Ибрахима Калила ал-Хафла, у Дебану, који је дао коалиционим снагама предвођеним САД само месец дана да испуне захтеве, од којих су најважнији откривање починилаца атентата, пуштање затвореника и повлачење Сиријских демократских снага (СДФ) и њихових припадника.

У извештају се додаје да је племенски састанак осудио стање хаоса, административне и војне корупције и убистава, од којих је последњи било убиство шеика Муташара Ал-Хафила и његове рођаке, Даре Миклиф Ал-Калаф, а племе Ал-Акидат сматра СДФ и Коалицију одговорним за то.

Дебан је под контролом Коалиције коју предводе САД и њихови савезници из СДФ-а од 2017. године.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Пе јесте, јесте! Амери су тамо ушли кроз очи племена а сада ће се уплашити и збрисати. Осим ако Калила ал-Хафла не прогласе терористом па нам Трамп једне тужне вечери јави да су терористу Калила погодиле неке залутале бомбе. И још ће им се извине. Ово племе је изгледа завршило курс политичке бесноће код нашег Вучка. Амери засели у Деир том Зору и на нафтним пољима Сирије и баш неће да оду. Еботе, ал су тврдоглави. А "племићи и шеици из племена" су најгенијалнија ствар коју сам прочитао у задња два века. Њих се сви боје ко гује. А поготово Амери који су могли да черече Јапанског цара на очи и сва зелена лица Јапанаца годинама, али неће смети и ове племиће. Шта све нећу сазнати. Некако мислим да су се они поклонили америма и да зато још увек могу да се зову племићи. А текст "претње" америци им саставила ЦИЈА да би Риста мислио како су они храбри. Ебо вас и Тадић и Вучко све на гомилу. Пушке у руке па у војску. Некад било "Србија се смирити не може! а данас шаљемо поруке и постављамо рокове. А кроз месец дана, када Амрри јопе не оду, кашће извинте, нисмо знали за тај рок, па ће племићи продужити рок. Али ПЛЕМИЋИ ми запело за око. Стварно дивно и природно ко у средњем веку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u