САСТАНАК ОД КОГА СТРЕПИ ЦЕО ЗАПАД: Путин се састаје са Кимом!?

SASTANAK OD KOGA STREPI CEO ZAPAD: Putin se sastaje sa Kimom!?

8 aprila 2018

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovaraće 10. aprila sa severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom o situaciji na Korejskom poluostrvu i ekonomskoj saradnji, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

– Tokom sastanaka šefova diplomatija Rusije i Severne Koreje u Moskvi planirano je da se razgovara o problemima bilateralne saradnje, uključujući razvoj političkog dijaloga i trgovinsko-ekonomsku kooperaciju – saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi u dokumentu, planirano je da se razgovara i o spoljnopolitičkoj saradnji Rusije i Severne Koreje, koja je važan faktor u održavanju mira i stabilnosti u regionu.

– Razmeniće se mišljenja o aktuelnim međunarodnim problemima, uključujući situaciju na Bliskom istoku, tok realizacije zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu, kao i o perspektivama formiranja nove arhitekture bezbednosti u Azijsko-pacifičkom regionu – navodi se u dokumentu.

Moskva podržava korake Severne Koreje u pravcu normalizacije odnosa sa Seulom i uspostavljanja direktnog kontakta sa SAD.

Ranije se u medijima pojavila informacija da bi Moskvu mogao da poseti i sam Kim Džong Un.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Naci-čemerika je svojom batinim naterala 99% "saveznika" na "savezništvo",tako da i nije nikakvo čudo da se ovaj ostali,normalni deo,sveta sastaje i razgovara,bez batine i večitog uslovljavanja! Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom,kako reče Veliki Njegoš,a naci-čemerika u tome prednjači,tako da joj premca u bahatosti i sildžijstvu nema! Neće proći još puno vremena pa će joj i "saveznici" zabijati nož u leđa! A da su zaslužili jesu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *