САСТАНАК ВУЧИЋ – ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Главна тема Косово!

SASTANAK VUČIĆ – PATRIJARH PORFIRIJE: Glavna tema Kosovo!

27 maja 2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na ručku Njegovu svetost patrijarha Porfirija i episkope, učesnike Sabora Srpske pravoslavne crkve.

Među zvanicama na ručku je i član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik.

Kako je predviđeno, Vučić i arhijereji razgovaraće, između ostalog, o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, položaju srpskog naroda u južnoj pokrajini, kao i o srpskim svetinjama.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Razgovarace kako da prodaju Kosovo koje su vec podali.

 2. milos says:

  danas je grcka unapredila odnose sa kosovom na nivo politickih direktora. srbija treba da razgovara ali istovremeno da uspostavi neke odnose sa mustafom akincijem vodjom kiparskih turaka.

 3. Gagi says:

  Sve je ociglednije da problem KiM nije moguce resiti bilo kakvom mirovnom inicijativom. Kada se kaze Kosovo to treba prevesti na drugo znacenje, baza Bondstil. Ceo problem oko KiM je upravo prisustvo i stacioniranje strane vojske na toj teritoriji. Siptarima opet sa druge strane to dobro dodje da ih neko i dalje izdrzava, to je proteklih decenija kavaljerski radila Srbija. Ima jos takvih naroda koji svoj zivot zasnivaju na grbaci drugih, zbog toga su u stanju da se bave svim i svacim da bi zivotno opstali i obezbedili dugotrajnog sponzora. Sve ide u pravcu oruzanog resenja, kada i kako ce izbiti haos, ostaje nam da sacekamo i vidimo.

 4. persida says:

  Kako se samo sladi Porfirije na fotografiji, srecan sto je u drustvu mocnika. Danasnji pravoslavci to su ljudi koji nisu uspeli u politici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *