„Sastanci sa Dodikom su postali frustrirajući za američku ambasadu“

„Sastanci sa Dodikom su postali frustrirajući za američku ambasadu“

24 aprila 2013

dodik_moonAmbasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrick S. Moon, potvrdio je da se danas tokom posete Banjaluci neće sastati s predsedinkom Republike Srpske Miloradom Dodikom, jer su ti sastanci, kako je rekao, postali frustrirajući, jer Dodik jedno kaže danas, a nakon toga nešto sasvim drugo.

„Imali smo jako puno sastanka s predsednikom Dodikom u prošlosti. Iskreno govoreći malo je frustrirajuće. On vam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije kaže nešto sasvim drugačije“, kazao je Moon u izjavi.

On kaže da se nada to ne znači i da Dodik više nije prihvatljiv sagovornik za Američku amabasadu.

Moon ističe da Američka ambasada ima mnogo interakcije s SNSD-om i zainteresirani su da vlast ovdje funkcioniše na način da se zadovoljavaju potrebe građana.

„SAD imaju jako puno aktivnosti širom RS , dobrih prijatelja i izgrađenih odnosa i nastavit ćemo raditi u najboljem interesu svih građana i mi ćemo nastaviti raditi taj posao“, kazao je američki ambasador.

Ponovio je da američku ambasadu interesuju konkretne stvari, kako će funkcionisati Vlada RS, koje će aktivnosti preduzimati, kako će rešavati problem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *