Састављен план за формирање Владе у Црној Гори, шта је добио Дритан?

Састављен план за формирање Владе у Црној Гори, шта је добио Дритан?

23 октобра 2020

Према сазнањима листа „Дан“, мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић саставио је план расподеле ресора.Према том плану, коалицији „За будућност Црне Горе“ би припало осам ресора, коалицији „Мир је наша нација“ пет, а коалицији „Црно на бијело“ четири.

Према сазнањима листа, све три победничке коалиције на августовским изборима имале би по једно потпредседничко место, с тим што би потпредседник из коалиције „Црно на бијело“ био задужен за координацију служби безбедности.Лист пише да ће коалиција „Заједно за будућност Црне Горе“ добити ресоре унутрашњих послова, здравља, просвете, науке, саобраћаја, економије, јавне управе и спорта.

Коалиција „Мир је наша нација“ Алексе Бечића би припали ресори правде, одрживог развоја и туризма, рада и социјалног старања, људска и мањинска права и Министарство иностраних послова.

Коалицији „Црно на бијело“ припали би ресори одбране, пољопривреде и руралног развоја, као и културе и медија.

Кривокапић је место министра финансија задржао за експерта по свом избору, као и место генералног секретара владе.

Нацртом је предвиђено и да челне позиције у Агенцији за националну безбедност (АНБ) и Управи полиције покривају професионалци које ће да кадрира УРА.Претходно су све коалиције имале обавезу да Кривокапићу као мандатару доставе списак ресора за које сматрају да их могу водити квалитетни људе из њихових редова.

Кривокапић се у међувремену састао са руководиоцима неких странака и сада је направио селекцију у виду нацрта по коме би требало да теку даљи преговори.

Према сазнањима Дана, измене нацрта могле би бити минималне у односу на предложено, а Кривокапић ће се данас састати са једним од лидра ДФ Андријом Мандићем и Абазовићем.

KOMENTARI2 коментара

  1. test01 says:

    Sipac je dobio bezbednost i policiju ??? da mogu legalno da vas tuku i progone Srbi. Opet su vas nasankali !

    • Mis says:

      Dritanu i pripada da bude ministar policije jer se on naj vise borijo protiv kriminala i korupcije sve pohvale za Dritan a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u