Састављен план за формирање Владе у Црној Гори, шта је добио Дритан?

Sastavljen plan za formiranje Vlade u Crnoj Gori, šta je dobio Dritan?

23 oktobra 2020

Prema saznanjima lista „Dan“, mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić sastavio je plan raspodele resora.Prema tom planu, koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ bi pripalo osam resora, koaliciji „Mir je naša nacija“ pet, a koaliciji „Crno na bijelo“ četiri.

Prema saznanjima lista, sve tri pobedničke koalicije na avgustovskim izborima imale bi po jedno potpredsedničko mesto, s tim što bi potpredsednik iz koalicije „Crno na bijelo“ bio zadužen za koordinaciju službi bezbednosti.List piše da će koalicija „Zajedno za budućnost Crne Gore“ dobiti resore unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvete, nauke, saobraćaja, ekonomije, javne uprave i sporta.

Koalicija „Mir je naša nacija“ Alekse Bečića bi pripali resori pravde, održivog razvoja i turizma, rada i socijalnog staranja, ljudska i manjinska prava i Ministarstvo inostranih poslova.

Koaliciji „Crno na bijelo“ pripali bi resori odbrane, poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kulture i medija.

Krivokapić je mesto ministra finansija zadržao za eksperta po svom izboru, kao i mesto generalnog sekretara vlade.

Nacrtom je predviđeno i da čelne pozicije u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i Upravi policije pokrivaju profesionalci koje će da kadrira URA.Prethodno su sve koalicije imale obavezu da Krivokapiću kao mandataru dostave spisak resora za koje smatraju da ih mogu voditi kvalitetni ljude iz njihovih redova.

Krivokapić se u međuvremenu sastao sa rukovodiocima nekih stranaka i sada je napravio selekciju u vidu nacrta po kome bi trebalo da teku dalji pregovori.

Prema saznanjima Dana, izmene nacrta mogle bi biti minimalne u odnosu na predloženo, a Krivokapić će se danas sastati sa jednim od lidra DF Andrijom Mandićem i Abazovićem.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    Sipac je dobio bezbednost i policiju ??? da mogu legalno da vas tuku i progone Srbi. Opet su vas nasankali !

    • Mis says:

      Dritanu i pripada da bude ministar policije jer se on naj vise borijo protiv kriminala i korupcije sve pohvale za Dritan a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *