САУДИЈЦИ БЕСНИ: Ангела Меркел одбила да покрије косу!

SAUDIJCI BESNI: Angela Merkel odbila da pokrije kosu!

2 maja 2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel tokom posete Saudijskoj Arabiji odbila je da prekrije kosu kako nalažu tamošnji običaji, piše „Indipendent“.

Kako se navodi, ona nije želela da prekrije kosu ni tokom susreta sa kraljem Saudijske Arabije Salmanom.

Istovremeno, ističe se da je ona sa kraljem Salmanom razgovarala o ženskim pravima, ratu u Jemenu, kao i o drugim osetljivim pitanjima.

Kako je navela, od njene prethodne posete Saudijskoj Arabiji 2010. godine došlo je do značajnih promena kada je u pitanju uloga žena u toj zemlji, ali da se žene i dalje suočavaju sa mnogim ograničenjima.

– Imam utisak da je ova zemlja u fazi promene i da je sad mnogo toga izvodljivije sada nego pre nekoliko godina, ali i dalje je to daleko od nečega što bismo mi videli kao jednakost – rekla je kancelarka.

Govoreći o ratu u Jemenu, ona je istakla da ne veruje da za sukob može biti vojnog rešenja.

Merkelova se potom sastala i sa saudijskim princem Muhamedom bin Najefom, koji nadgleda ekonomiju i odbranu, a sa njim je razgovarala između ostalog i o smrtnoj kazni.

KOMENTARI2 komentara

  1. lilit says:

    Žena u pravu sto posto jer je to njen folklor, kultura i ne odriče se toga. Dok ova "naša" (uvlakačica koja nema svoj identitet) predsednica Skupštine Srbije stavlja tu ćebad preko glave!

  2. micky says:

    A saudijski satraoi cute ko mule.... To znaci samo jedno. Oni su sledeci za "prolece"... Pa kad im dodju glavosece bice i Serijata. Milina... I "demokratija" sa zapadnim vrednostima. Vreme i jeste da se taj sljam ukloni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *