САУДИЈСКА АРАБИЈА СПРЕМА ИНВАЗИЈУ НА КАТАР – ИЗА СВЕГА СТОЈЕ САД! Иран ће бранити Катар!? СТРАХ ОД ВЕЛИКОГ РАТА!

SAUDIJSKA ARABIJA SPREMA INVAZIJU NA KATAR – IZA SVEGA STOJE SAD! Iran će braniti Katar!? STRAH OD VELIKOG RATA!

8 juna 2017

Saudijska Arabija sprema invaziju na Katar, upozoravaju analitičari.

Oni tvrde da Saudijci, koji su zajedno sa još šest država u ponedeljak prekinuli sve veze sa Katarom optužujući ga za podršku terorizmu, žele da smene vlast u Dohi i opljačkaju tu izuzetno bogatu zemlju Persijskog zaliva.

Očajnički im treba keš

Direktor Instituta za zalivske poslove, profesor Ali el Ahmed siguran je da iza diplomatskog rata stoji Saudijska Arabija, koju su podržali Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Bahrein, Jemen, Egipat, Libija i Maldivi.

– Ovo bi moglo da bude uvod u invaziju na Katar. Dobio sam izveštaje da se saudijska vojska gomila u blizini katarskih granica. To znači da se Saudijci pripremaju – navodi El Ahmed.

On upozorava da bi invazija Katara mogla da se dogodi mnogo brže nego što se očekuje.

– Treba pratiti učestalost bombardovanja Jemena, koje izvodi Saudijska Arabija. Ključni znak će biti prestanak ili znatno smanjenje saudijskih vazdušnih udara u Jemenu. To će značiti da Saudijci spremaju snage za napad na Katar – objašnjava El Ahmed.

Prema njegovim rečima, Rijad će dobiti i podršku Amerike za svoju akciju, uprkos tome što se u Kataru nalazi vojna baza SAD.

– Američki predsednik Donald Tramp i državni sekretar Reks Tilerson, koji je imao bliske veze sa saudijskom kraljevskom porodicom punih 15 godina dok je bio generalni direktor naftne kompanije „Ekson“, podržaće invaziju na Katar. Imam pouzdane informacije da je Tramp, prilikom nedavne posete Rijadu, već rekao Saudijcima da nema ništa protiv invazije na Katar. Koja god vlast da bude postavljena, SAD će moći da zadrže svoju bazu – kaže El Ahmed.

Kako objašnjava, Saudijcima, koji su pred bankrotom zbog niskih cena nafte i velikih zaduženja, treba para koje Katar ima, ali im treba i vazalska vlada u Dohi, kakvu se bore da uspostave u Jemenu.

– Saudijci imaju dva cilja. Prvi je da Katar potčine sebi, što je jednako ropstvu, a drugi da se domognu ogromnih katarskih zaliha keša – tvrdi El Ahmed.

On optužuje sadašnje vladare Saudijske Arabije da se vraćaju pljačkaškim i gusarskim principima na osnovu kojih je otac te nacije kralj Abdelaziz ibn Saud i napravio kraljevstvo.

– Saudijska Arabija je država nastala na pljačkama. To je ono što je porodica El Saud oduvek bila. To su bili pustinjski napadači i pljačkaši, pustinjski pirati. Sada im je opet očajnički potreban novac – naglašava El Ahmed.

Veza sa Iranom

Da Saudijcima trebaju pare, smatra i stručnjak za Bliski istok Ali Rizk. On podseća da Katar ima pristup najvećem gasnom polju na svetu, koje se prostire na 9.700 kvadratnih kilometara i ima zalihe gasa od najmanje 43 biliona kubnih metara.

To gasno polje, međutim, Katar deli sa Iranom, najvećim neprijateljem Rijada.

– Katar je stao u odbranu Irana nedavno u Saudijskoj Arabiji tokom posete Donalda Trampa, što je izazvalo skandal. Tada se predsednik SAD priklonio saudijskoj strani i podržao izuzetno neprijateljski govor saudijskog kralja Salmana u vezi sa Iranom – napominje Rizk.

Inače, Saudijska Arabija, Bahrein, UAE, Egipat i Libija, kojima su se pridružili i Maldivi, naredili su katarskim diplomatama da napuste njihove države u roku od 48 sati, a katarskim državljanima su dali 14 dana da se vrate kući.

Sedam zemalja je obustavilo sve letove ka Kataru, a neke su zatvorile i svoje kopnene i pomorske granice.

Kao razlog su navele to što Katar podržava ISIS, Al Kaidu i Muslimansko bratstvo, kao i da narušava stabilnost u regionu.

Veliko bogatstvo

– Katar je treća zemlja u svetu po zalihama gasa i nafte
– ima najveće prihode po osobi na svetu, čak 140.720 dolara
– arapska je zemlja koja ima najveći napredak u poštovanju ljudskih prava
– ima ukupno 2,6 miliona stanovnika, a samo 313.000 njih su Katarani, dok su 2,3 miliona stranci na radu

Katar neće da se sveti

Šef diplomatije Katara Muhamed bin Abdul Rahman juče je pozvao na dijalog arapske zemlje koje su prekinule diplomatske odnose s njegovom državom.

– Doha ne planira osvetničke mere. Daćemo šansu pregovorima kako bismo ublažili regionalne tenzije – naveo je Rahman.

Američke trupe ostaju u Kataru

Amerikanci, čija se najveća vojna baza na Bliskom istoku nalazi upravo u Kataru, najavili su da ne nameravaju da povuku svoje snage odande. Pentagon je saopštio da je posvećen regionalnoj bezbednosti na Bliskom istoku i da diplomatski rat među zemljama u Persijskom zalivu ne utiče na letove iz katarske vazduhoplovne baze El Udeid.

– Amerika i učesnici protivterorističke operacije u Iraku i Siriji zahvalni su Kataru na podršci i doprinosu regionalnoj bezbednosti. Naše trupe ostaće tamo – naveli su zvaničnici Pentagona.
Inače, katarska baza El Udeid ima najdužu vazduhoplovnu pistu u Persijskom zalivu i može da primi do 120 aviona. Tamo je stacionirano oko 11.000 američkih vojnika i borbene letelice koje učestvuju u operacijama u Iraku, Siriji i Avganistanu.

(Informer)

 

KOMENTARI11 komentara

 1. Batina says:

  Da im ne bude ko Iraku kad su takodje na nagovor amerikenjaca okupirali Kuvajt. Zvjeri treba hrana u vidu pljacki, kod neprijatelja je tvrdo pa su na red dosli saveznici. Vreme i za nas da se uvalimo u fotelju, pijemo lozu ili sljivu uz meze i gledamo satelitski tv.

 2. micky says:

  Mora se glavosecama dati teritorija a da ne budu saudijski satrapi. Katar je bogat a islamistima trebaju dolari. Katar je zrtveni jarac. I treba tako. Kad njih opljackaju doci ce i saudijci na red a onda i drugi. Treba podsticati rat n medju muslimanima. Nek se sami istreba.

 3. goran says:

  Familija Saad koja drma Saudi Arabijom je jevrejska familija. Ako vam to nesto znaci.

  • Bole says:

   iz kog si to izvora saznao zivota ti?

  • Ivko says:

   @Goran Baba vanga ti javlja licno somino. Dojadio si visw svojim glupostima ovde..

 4. goran says:

  Ne verujem u jedan izvor, citam o tome godinama i povezujem. To preporucujem i drugima. Mora se citati i na drugim jezicima. Saudijci su najveci poslusnici Izraela. O tome ima million ubedljivih tekstova, za pocetak. Nije lose upitati se: zasto bi jedna muslimanska zemlja stavila sebe u sluzbu cionista?

 5. goran says:

  Neka ti ovo bude samo povod za istrazivanje: https://www.facebook.com/notes/hidden-truth/the-jewish-roots-of-the-saudi-royal-family/277683585596093/

 6. opet ja says:

  Neće tu biti rata, zbrisaće ih za jedan dan. Ovi što su na vlasti u Kataru maogu samo da pokušaju da sklone lovu negde..da im se nađe za crne dane... Iran je vojno suviše slab i rizikuje da ako pokuša nešto bude napadnut od USA. https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_Armed_Forces

 7. goran says:

  Johann May 22, 2017 @ 9:57 am If ever a video proved that Trump was a Jew puppet, this is the one. Until I had watched it, I hadn’t been quite sure of why Trumpstein had decided that Saudi Arabia ought to be the destination for his first trip abroad as president? But now we know : the Jews told him to go! And as a good Goyboy, the Donald gladly and without questioning obeyed his beloved masters.

 8. goran says:

  Ivko, ziv bio, daj ti nesto ako imas, pa da citamo. Ovde smo da razmenjujemo misljenja i informacije, a ne da cenzurisemo jedan drugoga. Iznesi ti svoje vidjenje, pa da to citamo i procenimo.

 9. goran says:

  In the 1960's the "SAWT AL ARAB" Broadcasting Station in Cairo, Egypt, and the YEMEN Broadcasting Station in SANA'A confirmed the Jewish Ancestry of the SAUDI Family. King FAISAL AL-SAUD at that time could not deny his family's kindred with the JEWS when he declared to the WASHINGTON POST on September 17, 1969 stating: "WE, THE SAUDI FAMILY, are cousins of the Jews: we entirely disagree with any Arab or Muslem [sic] Authority which shows any antagonism to the Jews; but we must live together with them in peace. Our country (ARABIA) is the Fountain head from where the first Jew sprang, and his descendants spread out all over the world." That was the declaration of KING FAISAL AL-SAUD BIN ABDUL AZIZ!!!!! HAFEZ WAHBI, The SAUDI Legal Adviser, mentioned in his book entitled: "THE PENINSULA OF ARABIA" that KING ABDUL AZIZ AL-SAUD, who died in 1953, had said : "Our Message (SAUDI MESSAGE) encountered the opposition of all Arab Tribes; my grandfather, SAUD AWAL, once imprisoned a number of the Sheikhs of MATHEER Tribe; and when another group of the same tribe came to intercede for the release of the prisoners, SAUD AWAL gave orders to his men to cut off the heads of all the prisoners, then, he wanted to humiliate and derogate the interceders by inviting them to eat from a banquet he prepared from the cooked flesh of his victims whose cut off heads he placed on the top of the food platters!! The interceders became so alarmed and declined to eat the flesh of their relatives; and, because of their refusal to eat, he ordered his men to cut off their heads too. That hideous crime was committed by that self imposed king to innocent people whose guilt was their opposition to his most cruel and extremely despotic rules. HAFEZ WAHBI, states further that King ABDUL AZIZ AL-SAUD related that bloody true story to the Sheikhs of the MATHEER Tribe, who visited him in order to intercede for their prominent leader at that time, FAISAL AL DARWEESH, who was the king's prisoner. He related that story to them in order to prevent them from interceding for the release of their Sheikh; otherwise, they would face the same fate; He killed the Sheikh and used his blood as an ablution liquid for him just before he stood up for his prayer (after the false sect doctrine of the Wahabi); The guilt of FAISAL DARWEESH at that time was that he had criticized King ABDUL AZIZ AL-SAUD when the king signed the document which the English Authorities prepared in 1922 as a declaration for giving PALESTINE to the Jews; his signature was obtained in the conference held at AL AQEER in 1922. That was and still is the system of this Regime of the JEWISH FAMILY (SAUDI FAMILY): All its goals are: plundering the wealth of the country, robbing, falsifying, and committing all kinds of atrocity, iniquity, and blasphemy-all are executed in compliance with their self invented Wahabi Sect which legalizes the chopping of the heads of their opposing subjects.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *