Савет мајстора: Ево колико треба да кувате пасту

Savet majstora: Evo koliko treba da kuvate pastu

14 juna 2017

Paste nikad dosta. Jednostavna, brzo se sprema, preukusna. Uz svaki sos slaže se odlično. Ipak, često se dešava da je ili prekuvamo, ili ne skuvamo dovoljno. Međutim, zahvaljujući jednom italijanskom kuvaru, savršenu testeninu moći ćete da spremite baš uvek.

Mario Batali je majstor italijanske kuhinje koji živi i radi u Njujorku. On je za Dejli mej otkrio koliko je vremena potrebno pasti kako bi se skuvala kako treba.

On tvrdi da je testeninu potrebno kuvati minut kraće od vremena koje je propisano na pakovanju, čime se postiže da pasta ima savršenu teksturu.

Potom je potrebno da je ocedite i dodate u je sos, sa kojim bi trebalo zajedno da se kuva oko 40 sekundi.

Ne treba nikada samo „nabacati“ sos odozgo preko paste u činiji, već ih svakako prvo treba, na kratko, prokuvati zajedno sa sosom.

– Ja prvo pročitam šta piše na pakovanju, pa od toga oduzmem jedan minut od vremena koje poizvođač preporučuje. Kada ih ocedim, kuvam je 40 sekundi u sosu. Dakle, stavite ih zajedno u tiganj, prokuvajte i potom skinite sa vatre – savetuje Batali.

Italijanski kuvar zaključuje da će ukoliko je ovako kuvate, pasta uvek imati odličan ukus sa bilo kojim sosom da je uparite.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *