САВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ И ОДБРАНУ УКРАЈИНЕ: За губитак Крима су криве Француска и Немачка

SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST I ODBRANU UKRAJINE: Za gubitak Krima su krive Francuska i Nemačka

7 jula 2021

Provokativne izjave iz usta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, Alekseja Danilova, već dugo nisu retkost. I dalje namerno kritikuje ne samo Rusiju, već i zemlje EU, nanoseći tako nepopravljivu štetu svojoj državi, piše ukrajinski list Politpazl.Šef SNBO-a nedavno se obrušio na Francusku i Nemačku, koje su se 2008. usprotivile davanju akcionog plana za članstvo u NATO Ukrajini i Gruziji. Siguran je da je upravo taj korak bio razlog ruske agresije na Gruziju.

Danas mnoge u Ukrajini progoni tema članstva drugih država u Severnoatlantskom savezu. Neki predstavnici političke elite Ukrajine misle da će pridruživanje bloku pomoći u rešavanju situacije na istoku Ukrajine i „povratku“ Krima.

Kijev, nastavljajući da lamentira zbog ovoga, ne preduzima nikakve korake ka Alijansi i Evropskoj uniji. Ukrajina, naprotiv, uništava sve mogućnosti da se približi Evropi, napominjući potrebu za tim. Korupcija u zemlji ostaje glavna prepreka, piše list.

Ali šef SNBO-a na sve ima „konstruktivan“ odgovor, veruje.

„Korupcije ima i u drugim zemljama. Francuzi su, na primer, 2008. godine bili angažovani u pregovorima između Gruzije i Rusije, i kao rezultat toga Gruzijci su izgubili deo teritorije, a Francuzi su od Rusije dobili naređenje za Mistral. Ne znam da li su dobili nešto za deo Donjecke i Luganske oblasti i Krim, ali postoji moralna odgovornost“, rekao je nedavno Danilov u intervjuu za Forbs.

Šef SNBO je pronašao način da odgovori Nemačkoj. Prema njegovim rečima, na zatvorenim sastancima u Kijevu, gde su bili nemački i francuski predstavnici, bilo je primetno koliko su se radikalno promenila njihova mišljenja o odnosima Rusije i Ukrajine.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Max Baum says:

    Za gubitak Krima je kriva Ukrajina. Da je zadržala atomsko oružje bivšeg SSSR koje je u njoj bilo stacionirano nikada Rusija Krima videla nebi.

  2. Pravda says:

    Gluperde od ukro vlasti krim nikada nije bio dio samostalne ukrajine a Rusija je nastala u Kijevu a tu bi mogla i da nastavi. Glupe hazarcine propade vam plan.

  3. milorad5 says:

    ukronacisti če izazvati rat sa rusijom ali mislim da ishod neće biti ni nežan ni lep za NATO i za njih.Rusi su na kraju živaca i strpljenja zabiće im nuklearke u bulju masivno ima da se puše kad ih roknu a ove će da pohvataju sigurno, bar deo njih, da ih stave u kavez i prošetaju kroz moskvu kao i njihovi pethodnici i uzori što su paradirali.Rusi su jako blizu instalaciji ČISTIH hidrogenskih bombi na hipersonične rakete,jer te rakete su pre svega i zbog toga i napravljene,one su jedine sposobne da nose toliku bojevu glavu dovoljno BRZO i POUZDANO.Kad ih naprave dovoljno, od kafanče poljanče će da bude, i niko od njih neće stići ni da pokuša uzvratni udar,opeglaće ih rusi za sve milione žrtava koje su im naneli iz te koalicije makar im to zadnje bilo.Rusi su se potpuno OTREZNILI u vezi zapada i njihovih namera.Za genocid koji su pokušali već TRI puta nad rusima ovoga puta će biti uzvraćeno ISTOM MEROM SA KAMATAMA.Po mom mišljenju dobar deo evropskih nacija koje i danas učestvuju u pokušaju pohoda na rusiju će biti istrebljene kao skakavci, ako to pukne.Mislim da su rusi krajnje rešeni da stave tačku na stalnu smrtnu opasnost koja im dolazi sa zapada u talasima svakih 40-50 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *