SAVETNIK PETRA POROŠENKA: Ukrajina treba da uništi DNR i LNR kao što su Hrvati uništili Krajinu

SAVETNIK PETRA POROŠENKA: Ukrajina treba da uništi DNR i LNR kao što su Hrvati uništili Krajinu

7 septembra 2014

2014-04-25T121507Z_199160318_GM1EA4P1K5301_RTRMADP_3_UKRAINESavetnik Petra Porošenka – Jurij Lucenko – danas se oglasio po drugi put. I to kako!

Posavetovao je da se protiv „separatista iz Donbasa” iskoristi „iskustvo Hrvatske koja je u svoje vreme u kaznenoj operaciji uništila nepriznatu Republiku Srpsku Krajinu”.

Lucenko je na svom Fejsbuku napisao: „Zauzeti Donjeck i Lugansk urapatriotskim jurišem verovatno nije moguće. U uličnim borbama bi život izgubile desetine hiljada najboljih među nama. A to bi još dovelo i do potpunog kolapsa i ovako jedva žive ekonomije. Zato je razumnije da to uradimo na drugi način i onda kada budemo imali jaču i armiju i ekonomiju”.

Lucenko je na ovaj način otkrio možda i glavni motiv kijevske hunte da pođe na prekid vatre. A Porošenkov savetnik je svoju inicijativu ovako izoštrio:

„Primer nam zaista može biti Hrvatska. Nakon što je JNA zauzela Vukovar, u kojima su herojski poginule hiljade zaštitnika njihove nezavisnosti, Hrvati su bili prinuđeni da se saglase sa postojanjem Srpske Krajine. Trpeli su je tri godine, ali su za to vreme razvijali i ekonomiju i armiju. A potom su za nekoliko sati tenkovskog napada uspeli da separatiste počiste sa lica zemlje”.

(Fakti.org)

KOMENTARI10 komentara

 1. Alex says:

  Govnar!!!

 2. niki says:

  Govnari smrdi vam trag ali Vukovar niste nikad vojno zauzeli posto su ga Rusi cuvali,a sve im je Milosevic poklonio zajedno sa onim govnarima koji i vas sada podrzavaju,a Rusi znaju kava ste govna i vi i ovi sto vas podrzavaju i Putin vas samo ceka da ovaj njegov plan zvanicno odbijete pa ce te onda moci jacati vojsku fasisticku da masakrirate civile.

 3. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su.......... says:

  KRAJINA JE PRIVREMENO OKUPIRANA, A VI STE UKRAJINCI BEDA OD LJUDI. OSTAĆETE VI I BEZ KIJEVA.

 4. nis says:

  sta cekate,samo napred.smradovi,jurite u eu a tamo vam se zene kurvaju za deset eura.tolko vredite

 5. dejan petrovic says:

  Unistio bih ti ja mozak, nego ga nemas.Zato ce ti RUSKA BRCA unistiti sve, GOVNO JEDNO. Jebali te oni koji te navode na zlo.

 6. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su.......... says:

  RUS JE NACIONALNOST, UKRAJINAC JE DIJAGNOZA.

 7. ZORAN says:

  To bi mogli ako bi Putin promenio komandanta samoodbrane (kao sto je Milosevic umesto Mileta Novakovica postavio Mrksica), ako bi povukao njihovo tesko naoruzanje (kao sto je Milosevic oterao rakete iz Krajine), ako bi preko svojih ljudi poceo da siri paniku i unisti sistem jedinstvenog komadovanja. Tada bi to moglo.

 8. Bogdan says:

  Haaaaaaaahahahaaaaaa.......aaaaa .....ne mogu da prestanem da se smejem..joooj...boli me stomak :)))))))) Za tri god. "razvili priv., ekonomiju i vojsku" ....ahahahahahaaaa a NATO bombardovanje itd. Eeeeeeee tesko ce vama NATO da pomogne kao Ustasama!

 9. Lorka says:

  Eto, kad jednom pogaziš međunarodno pravo, kao što je to Zapad uradio u Jugoslaviji, zatim Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, onda imaš sve same presedane. Presedan stiže za presedanom, pa će se možda i Zapadu razbiti od glavu. Ovaj jadnik sanja da izvrši genocid u Novorusiji po ugledu na genocid koji su Hrvati izvršili u Krajini! Da, Zapad jeste na strani Kijeva, kao što je tada bio na strani Zagreba, ali sa jednom veoma bitnom razlikom: u prvom slučaju je protiv sebe imao nejakog Miloševića, a ovog puta protiv sebe ima prejakog Putina. Ideja sa genocidom može nekom i da se vrati kao bumerang - umjesto da iskorijeni, mogao bi da bude iskorijenjen.

 10. Robert Lucas says:

  OVDJE STE ZARADILI SMRTNE NEORIJATELJE - SRBE. Mamu vam jebem ustasku, fasisticku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *