SAVEZ LOGORAŠA: Uhapšene Srbe odmah pustiti na slobodu

SAVEZ LOGORAŠA: Uhapšene Srbe odmah pustiti na slobodu

25 decembra 2013

Savez-logoraša-RSSavez logoraša Republike Srpske oštro je protestovao povodom hapšenja dvojice Srba na području Bijeljine i Doboja zbog sumnje da su počinila zločin protiv čovječnosti, te zatražio od Tužilaštva i Suda BiH da odmah budu pušteni na slobodu.

“Po ko zna koji put aktivira se Tužilaštvo BiH i naređuje Agenciji za istrage i zaštitu BiH da hapsi po Doboju i Bijeljini Srbe, redovno optužene za ratni zločin širom Srpske u vezi sa zločinom u Srebrenici, iz čega proizilazi da smo svi u ratnim dešavanjima bili u Srebrenici”, navodi se saopštenju Saveza.

Savez logoraša Republike Srpske pita Tužilaštvo BiH dokle će hapsiti samo Srbe i primjenjivati stereotip da su samo Srbi krivi za sva zla koja su počinjena na prostorima BiH i da li je, po njima, stradao ijedan Srbin u proteklom građanskom ratu.

“Pitamo Tužilaštvo BiH kada će doći dan da se hapse svima poznati vinovnici masakra u Dobrovoljačkoj ulici, te zločina Petog korpusa takozvane Armije BiH, Velikog parka i drugih lokaliteta u Sarajevu, stotina sela oko Srebrenice i mnogih drugih mjesta gđe su stradali nedužni Srbi”, zaključuje se u saopštenju Saveza logoraša Republike Srpske.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče dva lica na području Bijeljine i Doboja zbog sumnje da su počinila zločin protiv čovječnosti.

Na području Bijeljine po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeno je lice čiji su inicijali D.V, a na području Doboja M.M, saopšteno je iz Sipe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *