SEDNICA OKUPATORA: Održana prva sednica „Vlade velike Albanije“

SEDNICA OKUPATORA: Održana prva sednica „Vlade velike Albanije“

11 januara 2014

albania1-11128267369Tačijev službenik Adem Demaći ocenio je da današnja zajednička sednica „Vlada“ okupiranih teritorija i Albanije predstavlja „vrstu nacionalnog ujedinjenja“.

U intervijuu za dnevnik „Epoka e Re“, Demaći je rekao da „imajući u vidu vreme, prostor u kojem živimo i međunarodna kretanja ovo je (zajednička sednica) jedna vrsta nacionalnog ujedinjena“.

On je ocenio da zajednička sednica predstavlja korak ka jačanju „dve države“ i Albanaca u celini.

„Kosovo i Albanija trebalo je da taj korak mnogo ranije da preduzmu, ali je bolje ikada nego nikada. Ja očekujem da se saradnja između dve zemlje nastavi pozitivno u svim oblastima“, rekao je Demaći.

On je kazao da se veoma dobro osećao kada je saznao da su se predstavnici dve „vlade“ saglasili da se formira fond za Preševsku dolinu i dodao da „treba pokazati Srbiji da nikada nećemo zaboraviti našu braću i sestre, da im u okviru mogućnosti koje imamo pomognemo. To je za svaku pohvalu“.

Okupiatori Kosova i Metohije i Albanije su najavile da će na današnjoj zajedničkoj sednici doneti odluku o formiranju fonda za Preševsku dolinu i odluku o pomoći u obezbeđivanju potrebnih medicinskih instrumenata za pomoć akušersko-ginekološkom odelenju bolnice u Preševu.

(Vaseljenska)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *