САВЕЗ ОВЕ ТРИ ДРЖАВЕ ЈЕ НАЈГОРИ СЦЕНАРИО ЗА АМЕРИКУ

SAVEZ OVE TRI DRŽAVE JE NAJGORI SCENARIO ZA AMERIKU

23 marta 2023

Američki politikolog, Zbignjev Bžežinski, upozoravao je za života, da bi najgori scenario za SAD bio savez između Rusije, Kine i Irana. Vašington je ignorisao ovo predviđanje, a ono je počelo da se ostvaruje. Ovo je saopštio analitičar, član Saveta Ruske Federacije, Aleksej Puškov.

Kako je primetio ruski senator, Zbignjev Bžežinski je u svojoj knjizi „Globalna šahovska tabla“ iz 1995. godine upozorio, da bi najgori geostrateški scenario za Sjedinjene Države bio savez Kine i Rusije, kome bi se pridružio Iran.



Američki politikolog je smatrao, da se formiranje takvog saveza može sprečiti dovoljnom fleksibilnošću u spoljnoj politici SAD. Međutim, ovaj savet je ignorisan u Vašingtonu. Štaviše, američki establišment je čvrsto krenuo putem širenja NATO-a na istok, što je neizbežno dovelo do sukoba sa Rusijom, a takođe je identifikovao i Kinu kao glavnog protivnika u 21. veku.

Što se tiče Irana, on je odavno zapisan kao neprijatelj.

„U nastojanju da zadrže svoju hegemoniju, Sjedinjene Države su skliznule u otvoreni vojni i politički pritisak na protivnike, i čak su ušle u vojni sukob sa Rusijom preko Ukrajine. Otuda rezultat. To što se prognoza Bžežinskog ostvarila, nije toliko njegova zasluga, već „zasluga“ nefleksibilne, primitivne spoljne politike koju Sjedinjene Države vode na svetskoj sceni već četvrt veka“, napisao je Puškov na svom „Telegram“ kanalu.

S tim u vezi, član Saveta Ruske Federacije je pozvao, da se ne precenjuje strateško razmišljanje Sjedinjenih Država. Sposobnost SAD-a da vode zdravu politiku, dugo je bila pod znakom pitanja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI



2 komentara

  1. Jovan Kojic -Perth says:

    Ja ovo predvidio prije 10 god i pricao ljudima u Perth.Oni me ignorisali.

  2. persida says:

    Iran ne postoji, postoji samo Persija. To ce vam reci svaki Iranac koji se nije prodao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *