САВЕЗНИШТВО СРПСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Хрвати испоручили војну опрему ШИПТАРИМА

SAVEZNIŠTVO SRPSKIH NEPRIJATELJA: Hrvati isporučili vojnu opremu ŠIPTARIMA

13 decembra 2018

Nakon razvoja uniformi za hrvatsku i crnogorsku vojsku, te Nacionalnu gardu Kuvajta, hrvatska kompanija Kroko International d.o.o. uspešno je realizovala još jedan zanimljiv posao. Uz redovne isporuke opreme za svoje dosadašnje klijente, hrvatskim borbenim uniformama su u celini opremljene tzv. Kosovske bezbednosne snage- KBS. Naime, Hrvati su isporučili najmanje 3500 kompleta uniformi naslednicima banditsko-terorističke OVK, koja uskoro treba da se samoproglasi u tzv. kosovsku armiju.Osim izrade nekoliko hiljada kompleta borbenih uniformi, ugovor je uključivao i razvoj posebnog tipa odežde specijalno za potrebe KBS. Ona ima prepoznatljivi dizajn sa tzv. ‘digitalnom šarom”.Sve je urađeno na takav način da se uklapa u lokalno podneblje. Osim dizajnerskih i tekstilnih stručnjaka iz kompanije Kroko International, u poslu su naravno učestvovali i stručnjaci iz Velike Britanije i SAD.

Proizvođači su ponosni na ekskluzivno i prepoznatljivo integrisanje nacionalnih elemenata u digitalni kamuflažni uzorak (uključujući i uniforme za pripadnike KBS). Zahvaljujući ovoj tehnici ne kvari se kvalitet kamuflažnog uzorka, koji treba da se utopi sa okolišem ciljanog podneblja.

Prema rečima proizvođača, kroj i dizajn uniforme su moderni i funkcionalni.Upotrebljene tkanine i ugrađeni pomoćni materijali odgovaraju standardima NATO.

Pored izrade borbenih uniformi Hrvatska ja spremna da u svakom pogledu pomogne svom balkanskom savezniku, koga je nedavno i sama hrvatska predsednica proglasila za “braću po oružju”. Nije nikakva tajna da hrvatski instruktori sa svojim kolegama anglo-saksonskog porekla, učestvuju u obucu budući oficira novokomponovane vojske. Veliki broj komandnih lica koji su deo Brigade za brzo reagovanje “Vukovi” prošli su svoje školovanje u Hrvatskoj. Nema nikakve sumnje da ova formacija treba da bude udarna snaga u eventualnom zauzimanju severa Kosmeta ili presecanja Vardarsko-moravske doline. O ovome je pisao i hrvatski interner portal Večernji list.

(Obris.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Au pa to je stvarno loše, kad budu ležali mrtvi na gomili, neće se znati ko je mrtvi ustaša a ko šiptarin!

 2. Hruscov says:

  Dzabe im odelo ne cini coeka.

 3. milorad says:

  lako će da se razlikuju, jedni imaju crne kape a drugi bele.

 4. dc says:

  Srecom to nije Yumko, Vranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *