SAVO ŠTRBAC: Dokazaćemo da je učinjen genocid nad Srbima

SAVO ŠTRBAC: Dokazaćemo da je učinjen genocid nad Srbima

26 decembra 2013
STRBACDirektor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac, izjavio je danas da bi bilo neozbiljno da Srbija i Hrvatska povuku međusobne tužbe za genocid i naglasio da srpski pravni tim smatra da će uspjeti da dokaže da je tokom hrvatske akcije “Oluja” počinjen genocid nad Srbima iz Krajine.

Štrbac je u Beogradu, na skupu o temi “Spor između Srbije i Hrvatske pred međunarodnim sudom pravde o genocidu”, naglasio da se već sada zna raspored suđenja, te da bi presuda po tužbama trebalo da bude donesena do kraja 2014. godine.

Pravni tim Srbije smatra da će uspjeti da dokaže da je genocid počinjen nad Srbima iz Krajine u vrijeme operacije “Oluja”, tokom operacije i nakon toga, rekao je Štrbac.

Ako Sud, ipak, zaključi da nije bilo genocida ni s jedne ni s druge strane, Štrbac smatra da će za Srbe biti pozitivno i ako se odgovori na pitanje: šta je to, onda, kada se protjera više od 400.000 ljudi, pobije više od 7.000, uništi sva imovina i sprečava povratak 18 godina po završetku rata?

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *