Савремени српски политичар

Savremeni srpski političar

5 oktobra 2015

Dejvid-Dzejson-box 7Ako je političar uspešan, postaje ministar, gradonačelnik ,ambasador ili pak zamenik predsednika stranke. Opslužuje tajkune i oni ga „časte“ novcem. Žena mu je najčešće palanačka prostakuša (Pokondirena tikva).

Prevod i adaptacija : Dr Miloš Zdravković dipl.ing.el.

Savremeni srpski političar, je osoba koja se odlično snašla u tranzicionim vremenima. To je čovek bez kulture i osnovnog obrazovanja, mada poseduje fakultetsku diplomu ( ista je izdata na njegovo ime, na nekom od mnogobrojnih „privatnih“ fakulteta širom Balkanskog poluostrva). Razlikuje se od seljačine, jer je perfidniji i pokvareniji. Seljačina je brutalan, sirov i neotesan tip. Prilagodljiviji je vremenu i situaciji. Političar je špekulant koji živi na marketingu o selu. On se ne stidi svog seljačkog porekla. Naprotiv, on svoj seljački pedigre uspešno preprodaje. Mada sa selom i poljoprivrednom proizvodnjom nema više ništa zajedničko, osim što je modernu kuću sagradio u selu ( da tatin komšiluk vidi njegov uspeh).

Ako je političar uspešan, postaje ministar, gradonačelnik ,ambasador ili pak zamenik predsednika stranke. Opslužuje tajkune i oni ga „časte“ novcem. Žena mu je najčešće palanačka prostakuša (Pokondirena tikva). Kupuje nekretnine po svetu da obezbedi nesposobnu decu ( negde u malom mozgu zna da fora ne prolazi uvek i da je svaka vlast prolazna). Zna on to odlično jer je u vreme komunizma veličao Tita. Početkom devedesetih je postao četnik, počeo je da ide u crkvu, da slavi slavu… Obožava Slobu. Kada je pukao Sloba, preko noći postaje obožavaoc Đinđića. Podmićuju sve novinare. Voli da se slika. Ulizuje Koštunici, Tadiću, Dačiću i Vućiću. Svi su mu bliski i dragi.

Nosi najskuplje satove i mobilne telefone. Ženama ( kakav je on uspešan čovek, ako ima samo jednu ženu) kupuju najskuplji nakit. Deci najmoderniju tehniku. Stan u gradu mu je žešća kičerica. Knjige kupuje na metar. Slike na naramak. Puši tompus, nosi firmirana odela i naravno vozi skupa kola.

Savremeni srpski političar je predusretljiv, oprezan, prilagodljiv, glagoljiv, sklon sprdanju i neuhavtljiv. Nikada ne znate šta stvarno misli. On je uvek uz vlast i vešto kraducka državne fondove.

Ozbiljno ga nerviraju tamo neki intelektualci. On njih smatra dosadnim pederima (gubitnicima, koje može da kupi za siću) koji stalno nešto trabunjaju.

Savremeni srpski političar zna da podiđe Gospodaru. On zna da država mora da ima Gopodara. Zna i svoje mesto uz Gospodara. I nikada neće napraviti grešku da preuzme ulogu Gospodara. Ali, prineće svim gospodarima svileni gajtan. To je njegova osveta za služenje.

(Tekst je preveden i priređen sa sitnim modifikacijama našem „terenu“sa Italijanskog www.ilgiornale.it)

P.S.

Ako ste mislili da je ova humoreska, portret savremenog srpskog političara , prevarili ste se. Tekst je originalno napisan o italijanskim političarima, a svaka sličnost nije slučajna.Svi su oni isti !

(www.vremeje.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Lady Gaga says:

  www.x.vukajlija.com/var/products/posters/201401/658830/beograd-na-vodi.jpg

 2. Đavo says:

  Ledi, probao sam. Ili ja ne znam ili je blokirano. Probao sam sa guglom direktno i opet zamrznuto.

 3. Lady Gaga says:

  www.informer.rs/vesti/politika/35239/VUCIC-NAJAVIO-Na-Donjem-Kalemegdanu-obnavljamo-Despotov-grad

 4. Lady Gaga says:

  E PA QRAC MOJ ĆE ONI MENE DA BLOKIRAJU: www.vaseljenska.com/wp-content/uploads/2014/02/bgd_Beograd_na_vodi_maketa-790x403.jpg

 5. Lady Gaga says:

  UA BRE LOPOVI, UA BRE MAMU VAM J@BEM ŠIPTARSKU! BANANU U D@UPE VAM TREBA UMUVATI! https://zokstersomething.files.wordpress.com/2014/01/ivica-dacic-aka-churchill-2.jpg?w=632&h=414

 6. Lady Gaga says:

  A pazi ovog...........jbmmmtrlpvsky: www.srbijadanas.net/wp-content/uploads/2014/03/hvala-Beograd-na-vodi.jpg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *