САЗНАЈЕМО: Горан Весић, нови градоначелник Београда

САЗНАЈЕМО: Горан Весић, нови градоначелник Београда

28 маја 2018

До истека законског рока за избор градоначелника Београда остало је још десетак дана, али је Александар Вучић, према информацијама Интермагазина, већ донео одлуку ко ће наследити Синишу малог. Ради се о Горану Весићу, садашњем градском менаџеру.

У оптицају су била имена Ирене Вујовић и др Зорана Радојичића али Весић је превагнуо. Извор Интермагазина тврди да је Вучићева одлука у датим околностима рационална, посебно након што је постало извесно да Синиша Мали иде у Владу на место министра финансија. У постојећој кадровској констелацији Српске напредне странке Вучић нема личност која боље познаје функционисање Београда од Горана Весића. Доктор Радојичић остаје у сфери спекулације, као кандидат који би могао да замени Златибора Лончара, на месту министра здравља.

Иначе, Горан Весић је човек од великог Вучићевог поверења, скупа су студирали али упркос великих политичких супростављања и сударима странака којима су припадали (Српска радикална странка и Демократска странка) њих двојица приватно никада нису прекидали односе. Весић је пред напуштање ДС-а покушао да убеди тадашњег председника Драгана Ђиласа на велике промене унутар странке, модификовање страначког програма, промену стратегије деловања на терену, и слично, али није успео. Убрзо након тога пришао је напредњацима, учланио се у ту партију и дочекао да га Вучић постави за градског менаџера.

(Интермагазин)

KOMENTARI4 коментара

 1. Edmond Dantes says:

  Retko posten covek. Tugo moja,kako se ovi izivljavaju.

  • Velika Metla says:

   ЕД,чим је био "жути" мора да је невин и поштен,у лакту! "жути"накот био и остао!

 2. goktrina soka says:

  Pa rece ja ,profesija politcar je novo zanimanje.Iz starnke u stranku."Vise nezna koje kome svoj kome" Dura Jaksic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u