САЗНАЈЕМО: Горан Весић, нови градоначелник Београда

SAZNAJEMO: Goran Vesić, novi gradonačelnik Beograda

28 maja 2018

Do isteka zakonskog roka za izbor gradonačelnika Beograda ostalo je još desetak dana, ali je Aleksandar Vučić, prema informacijama Intermagazina, već doneo odluku ko će naslediti Sinišu malog. Radi se o Goranu Vesiću, sadašnjem gradskom menadžeru.

U opticaju su bila imena Irene Vujović i dr Zorana Radojičića ali Vesić je prevagnuo. Izvor Intermagazina tvrdi da je Vučićeva odluka u datim okolnostima racionalna, posebno nakon što je postalo izvesno da Siniša Mali ide u Vladu na mesto ministra finansija. U postojećoj kadrovskoj konstelaciji Srpske napredne stranke Vučić nema ličnost koja bolje poznaje funkcionisanje Beograda od Gorana Vesića. Doktor Radojičić ostaje u sferi spekulacije, kao kandidat koji bi mogao da zameni Zlatibora Lončara, na mestu ministra zdravlja.

Inače, Goran Vesić je čovek od velikog Vučićevog poverenja, skupa su studirali ali uprkos velikih političkih suprostavljanja i sudarima stranaka kojima su pripadali (Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka) njih dvojica privatno nikada nisu prekidali odnose. Vesić je pred napuštanje DS-a pokušao da ubedi tadašnjeg predsednika Dragana Đilasa na velike promene unutar stranke, modifikovanje stranačkog programa, promenu strategije delovanja na terenu, i slično, ali nije uspeo. Ubrzo nakon toga prišao je naprednjacima, učlanio se u tu partiju i dočekao da ga Vučić postavi za gradskog menadžera.

(Intermagazin)

KOMENTARI4 komentara

 1. Edmond Dantes says:

  Retko posten covek. Tugo moja,kako se ovi izivljavaju.

  • goktrina soka says:

   100% si u pravu.

  • Velika Metla says:

   ED,čim je bio "žuti" mora da je nevin i pošten,u laktu! "žuti"nakot bio i ostao!

 2. goktrina soka says:

  Pa rece ja ,profesija politcar je novo zanimanje.Iz starnke u stranku."Vise nezna koje kome svoj kome" Dura Jaksic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *