САЗРЕВА СУKОБ ВЕЛИKИХ РАЗМЕРА!

SAZREVA SUKOB VELIKIH RAZMERA!

10 novembra 2021

Konflikt na granici Belorusije i Poljske može se pretvoriti u ozbiljan sukob. Poljska vojska ima šest sati da podigne borbenu gotovost, sve zbog grupe, izbeglica istina, mnogobrojne, koja je došla iz Iraka u nadi da će pronaći bolji život u Nemačkoj, navodi televizija „Zvezda“.Nakon što su nabavili zimske kape – jer je u rodnom Bagdadu plus 30, a na beloruskom prelazu Bruzgi će sutra uveče biti minus dva – ljudi sa decom na leđima blokirali su put i podigli šatore u lokalnoj šumi.

Beloruske vlasti ih ne ometaju. Kažu, da žene i deca ne predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbednost zemlje, a u Poljskoj samo što ne optužuju Minsk da priprema provokacije. Predsednik Anžej Duda sazvao je vanredni sastanak, a susret sa poljskim ministrom odbrane imao je i premijer Meteuš Moravecki.

Situacija na granici je veoma napeta – izbeglice pokušavaju da preseku ogradu, dok je poljska pogranična služba pucala u vazduh i bacila suzavac.

Belorusiju i Poljsku povezuje zajednička granica dužine više od 400 kilometara. Na polovini granice su već počeli da grade zid, visine 2,5 metra. Pritom, za njegovu izgradnju, navodno, u Briselu nisu dali ni cent. Tokom prethodne migrantske krize, kada su u Evropu došle izbeglice iz Sirije, Varšava je pružila najveći otpor da im pruži azil.

U međuvremenu, NATO je već požurio da optuži Minsk da koristi migrante u hibridnom ratu. Očiglednu su zaboravili da je svojevremeno Turska pretila nacionalnoj bezbednosti EU.

Još jednu sličnost je primetila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Sada bi poljski političari, koji kunu Lukašenka i optužuju Minsk za problem sa migrantima iz Iraka, trebalo da se sete da je Varšava aktivno učestvovala u devastiranju Iraka. Više od 2.000 poljskih vojnika tada je upalo u tu zemlju sa ciljem da ‘uspostave demokratiju’. Zašto onda ne prihvatiti danas barem isti broj ‘zahvalnih Iračana’ čiji preci nisu maštali o takvom životu, dok su živeli u sopstvenoj zemlji, pre nego što su upali besramni demokratizatori?“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Pored Poljske, i MIP Litvanije je saopštio da šalje vojsku na granici sa Belorusijom. i poziva da se uvede vanredno stanje. Istovremeno, izbeglicama iz Iraka, očigledno, predstoje teška vremena – nakon hladnog prijema Zapada nastupa i hladna zima.

KOMENTARI13 komentara

 1. Gagi says:

  Vrlo je moguce da ce sada krenuti i ekscesi u Ukrajini. Polako ali sigurno se potpaljuje ratna vatrica. Kao i uvek u istoriji, ista koalicija opet stvara probleme Slovenskom narodu. Nije nemoguce da ce na KiM takodje doci do incidenata, ocigledno je da je dat signal za pocetak kavge i haosa na Slovenskom prostoru.

  • Željko says:

   Hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu je spremna !

   • Srbija cveta says:

    To je u stvari Ruski stroj i zove se Kalašnjikov. Nema boljeg da potpraši vaše guze draga braćo srpski devijanti.

   • Gulisav Drzic says:

    Cuj hrvatska strojnica. Mwahahahahaha Pa vas istorija jos nicemu nije naucila? No, i onako vam je kratka istorija, a izgleda jos kraca pamet. Drugo poluvreme stize, bice opet Blajburgijada.

 2. rade says:

  Neka ih uzme Njemacka,Merkel je njih pozvala da dodju.

 3. milorad5 says:

  pa sad će da vidimo namere poljaka i NATO,rusi ih provociraju da opale metak ako smeju a poljaci su dovoljno glupi i ludi da ponovo gore za tudje interese.Ali ako do toga dodje od poljske neće ostati ni kamen na kamenu,vode ih strani plaćenici i mnogo će nastradati poljaci zbog toga kao i u 1.sv i 2sv.ratu.3.sv.rat neće preživeti sve nacije to je sigurno.2 sv.rat je izazvao hitler uz obilnu pomoć proengleske marionetske poljske vlade,ponovo proengleska marionetska vlada sedi u varšavi i ponovo će ovoga puta poljaci da izazovu svetski sukob a rusi ih samo čekaju na zicer.jbace im mamu maminu ovog puta temeljno,poljska i poljaci su imali mnogo sreće što je staljin bio na vlasti kada je izbio 2.sv rat jer je verovaso u svetski komunizam, da je bio neko drugi danas bi cela poljska bila poluprazna RUSKA zemlja.Posle udruženog zločinačkog poduhvata protiv rusije u kome je indirektno učestvovala i poljska država, mislim da neće biti milosti za njih ako to ponove a izgleda da misle kako im se može.Teška i vrlo skupa zabluda u poljskoj je na delu sada,vrlo skupa.

  • independent says:

   Niko od islamskih migranata nece bolji zivot u islamskoj saudijskoj arabiji,kataru omanu emiratima to su sve prebogate zemlje .Svi su krenuli kod neprijatelja, kod Hrišćana.Tamo zele da zive .Tako im je naredjeno i placeni su da to urade.Dzihadisti u pihodu na Evropu Sve nazad vratiti u tursku.

  • Karital says:

   Drugi je izazvao Hitler, a tko je prvi izazvao?Poljaci su tvrd orah, za razliku od Ukrajinaca.Kroz povijest su u sukobu sa Rusima često izlazili kao pobjednici.Ovi, Putinovi migranti, sigurno neće proći kroz Poljsku.Hranit će njih Bjelorusi godinama.

   • Ivke says:

    Ma nek ih posalju ti tvrdi poljaci katolickoj braci kurvatima

   • Prvi says:

    WW1 su izazvali Britanci, MI6 je ubio Ferdinanda, šta se pravite blesavi, provaljeni ste

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Ne pamtim da je skoro bio neki svetski rat, jer mi smo generacija koja to nije zapamtila, ali uskoro ćemo imati prilike. Svi ćemo biti uvučeni u taj svetski užas.

 5. Srbija cveta says:

  Bolje je pošteno umreti od korone nego da vas pogodi "zalutali" albanski metak pa još da vas proglase ratnim zločincem.

 6. Pera Vol says:

  Ako izbije rat opet će da čereče Srbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *