СБ УН није усвојио руско-кинеску резолуцију

SB UN nije usvojio rusko-kinesku rezoluciju

28 marta 2023

SAVET bezbednosti UN nije usvojio rusko-kinesku rezoluciju o međunarodnoj istrazi eksplozija na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2.

Pored Kine, u izradi predloga rezolucije učestvovale su i Belorusija, Severna Koreja, Sirija, Eritreja, Nikaragva i Venecuela.Tekst rezolucije su podržale tri zemlje, niko nije glasao protiv, ali je 12 bilo uzdržano.

Međutim, dokument se u SB UN smatra odobrenim ako je za njega glasalo najmanje devet članova.

SAD su na sednici tvrdile da je potrebno sačekati da se prvo završi zajednička istraga Danske, Švedske i Nemačke.

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja naglasio je na postoje realni razlozi da se sumnja i u transparentnost i u napredak te istrage.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Kao sto sam pisao ranije, UN ce nestati. Nemaju vise nikakvu svrhu svog postojanja da bi mogli da regulisu medjudrzvne probleme. To je postala jedna korumpirana i navijacka druzina.

  2. milorad5 says:

    Zanimljivo,očigledna je diverzija,istraga je u najmanju ruku pitanje lepog vaspitanja iako je krivac manje-više poznat,ali ipak ćorak.Zbogo ovakvog ponašanja ne samo zapadne pljačkaške koalicije nego i ostalih država i NACIJA koje dozvoljavaju korumpiranim pacovima koji očigledno rade za NATO da postoje uopšte kod njih.Zbog toga će termonuklearno raščišćavanje sigurno da se desi.Što se mene tiče i rusi i kinezi mogu potpuno mirno i sa punim pravom da spale sve redom,na kraju krajeva njihova sloboda i životi su na poslužavniku danas.Da sam na njihovom mestu učinio bih SVE da gospodi POTROŠAČIMA,koliko god da ih je milijardi stotina miliona itd.,presedne obrok.Ovakva ponašanja su neprihvatljiva i imaju VELIKU CENU,problem je što će potrošači kasno da shvate šta je u paketu koji kupuju danas i koji će otvoriti sutra,i to neće biti video igrica ili netflix serija,biće STVARNO i GROZNO,ako samo neka nastave,a mi koji smo dovoljno inteligentni da vidimo robu koja se prodaje i posledice možemo daimamo makar malu satisfakciju da ih oteramo u P.M i da budalama kažemo sve što treba u lice,može i da ih pljunemo ako ništa,biće nam lakše dok gledamo pečurke:)Vidi se da su UBEDJENI da nuklearnog delovanj NEĆE biti ali mislim da se OZBILJNO VARAJU,i rusi i kinezi čekaju nešto,kada to nešto otkuca šta god to bilo,ide apokalipsa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *