СБ УН УСВОЈИО РЕЗОЛУЦИЈУ! Нема Високог представника, продужен мандат ЕУФОР-а!

СБ УН УСВОЈИО РЕЗОЛУЦИЈУ! Нема Високог представника, продужен мандат ЕУФОР-а!

4 новембра 2021

Савет безбедности УН усвојио је вечерас једногласно резолуцију којом се продужава мандат ЕУФОР-а и у којој се не помињу ОХР и високи представник.Седница Савета безбедности УН о ситуацији у БиХ почела је у седишту УН у Њујорку, а на почетку је усвојена агенда за данашњу дебату.

Након вишедневне дебате у Савету безбедности усаглашена је резолуција према којој Кристијан Шмит неће говорити пред Саветом о ситуацији у БиХ, а ОХР неће бити поменут у коначној верзији којом се продужава мандат ЕУФОР-а у БиХ, који истиче у петак, 5. новембра, пренео је РТРС.

За седницу Савета безбедности Влада Републике Српске упутила је 26. извештај у којем се наводи да Српска у потпуности поштује суверенитет, територијални интегритет и уставни поредак БиХ, али и да инсистира да други у БиХ и у иностранству поштују и спроводе слово Дејтонског споразума.

(Информер)

KOMENTARI3 коментара

 1. Kulak says:

  Schmidt se otvoreno svrstao na stranu muslimana.Njegov cilj je uništiti srpsko i hrvatsko stanovništvo i BiH pretvoriti u muslimansku zemlju.

  • Penzioner says:

   A Šmita je podržao Aleksandar Vučić izjavom da ga svi političari u BiH moraju slušati, iako i sam zna da on nije dobio saglasnost za imenovanje, zbog veta Rusije i Kine. Isto tako je podržavao Zakon o sudu i tužilaštvu BiH koji je nametnuo Valentin Incko, kojim su uvek četvorica sudija Srba i Hrvata bila preglasana od strane dvojice sudija Bošnjaka i trojice stranih sudija, od kojih je jedan Albanac. Protivio se održavanju referenduma u Republici Srpskoj o ovom sudu, a i održavanju referenduma o Zakonu o Danu RS, što je potvrdio i sam Incko. Isti stav po oba pitanja zauzeo je i nosilac titule protektora Tomislav Nikolić. Što je najveća ironija članak o ovom piše Informer, udarna informativna pesnica onoga ko ne poštuje ni Rezoluciju 1244 kojom je regulisan status Kosova i Metohije, kao i najviši pravni akt države na koji je položio zakletvu. Hoće li režimski pisani mediji opet vrviti od naslova da Srbija treba da se razgraniči sa delom sopstvene teritorije, da bi se znalo gde su joj granice? Eno ih tamo gde su je branili golobradi srpski vojnici na karauli Košare i Morina, a ne na Jarinju i Brnjiku, koji su se do potpisivanja Briselskog sporazuma nazivali administrativnim prelazima.

 2. Portopranco says:

  Muslimanska zemlja BiH u centru Evrope iz koje bi bili etnički očišćeni Srbi i Hrvati san je svih balija.Taj pakleni plan će podržati Ameri da bi u Evropi stvorili trajni haos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u