СБ УН УСВОЈИО РЕЗОЛУЦИЈУ! Нема Високог представника, продужен мандат ЕУФОР-а!

SB UN USVOJIO REZOLUCIJU! Nema Visokog predstavnika, produžen mandat EUFOR-a!

4 novembra 2021

Savet bezbednosti UN usvojio je večeras jednoglasno rezoluciju kojom se produžava mandat EUFOR-a i u kojoj se ne pominju OHR i visoki predstavnik.Sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji u BiH počela je u sedištu UN u Njujorku, a na početku je usvojena agenda za današnju debatu.

Nakon višednevne debate u Savetu bezbednosti usaglašena je rezolucija prema kojoj Kristijan Šmit neće govoriti pred Savetom o situaciji u BiH, a OHR neće biti pomenut u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH, koji ističe u petak, 5. novembra, preneo je RTRS.

Za sednicu Saveta bezbednosti Vlada Republike Srpske uputila je 26. izveštaj u kojem se navodi da Srpska u potpunosti poštuje suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak BiH, ali i da insistira da drugi u BiH i u inostranstvu poštuju i sprovode slovo Dejtonskog sporazuma.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

 1. Kulak says:

  Schmidt se otvoreno svrstao na stranu muslimana.Njegov cilj je uništiti srpsko i hrvatsko stanovništvo i BiH pretvoriti u muslimansku zemlju.

  • Penzioner says:

   A Šmita je podržao Aleksandar Vučić izjavom da ga svi političari u BiH moraju slušati, iako i sam zna da on nije dobio saglasnost za imenovanje, zbog veta Rusije i Kine. Isto tako je podržavao Zakon o sudu i tužilaštvu BiH koji je nametnuo Valentin Incko, kojim su uvek četvorica sudija Srba i Hrvata bila preglasana od strane dvojice sudija Bošnjaka i trojice stranih sudija, od kojih je jedan Albanac. Protivio se održavanju referenduma u Republici Srpskoj o ovom sudu, a i održavanju referenduma o Zakonu o Danu RS, što je potvrdio i sam Incko. Isti stav po oba pitanja zauzeo je i nosilac titule protektora Tomislav Nikolić. Što je najveća ironija članak o ovom piše Informer, udarna informativna pesnica onoga ko ne poštuje ni Rezoluciju 1244 kojom je regulisan status Kosova i Metohije, kao i najviši pravni akt države na koji je položio zakletvu. Hoće li režimski pisani mediji opet vrviti od naslova da Srbija treba da se razgraniči sa delom sopstvene teritorije, da bi se znalo gde su joj granice? Eno ih tamo gde su je branili golobradi srpski vojnici na karauli Košare i Morina, a ne na Jarinju i Brnjiku, koji su se do potpisivanja Briselskog sporazuma nazivali administrativnim prelazima.

 2. Portopranco says:

  Muslimanska zemlja BiH u centru Evrope iz koje bi bili etnički očišćeni Srbi i Hrvati san je svih balija.Taj pakleni plan će podržati Ameri da bi u Evropi stvorili trajni haos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *