СЦЕНАРИО КОЈИ ЈЕ ЗАПАЊИО СВЕТ: Ево како би изгледао напад на СЕВЕРНУ КОРЕЈУ!

SCENARIO KOJI JE ZAPANJIO SVET: Evo kako bi izgledao napad na SEVERNU KOREJU!

14 decembra 2019

Južnokorejske vazduhoplovne snage su objavile video koji predstavlja simulaciju preventivnog napada na Severnu Koreju.

Južna Koreja je pokazala arsenal oružja nabavljen od SAD, a u videu su prikazani borbeni avioni F-35 i drugi kako napadaju severnokorejske položaje jasno označene crvenim zvezdama koje otkrivaju ko je zapravo „meta napada“.Četvorominutni video počinje tako što špijunski dron američke proizvodnje, „global hok“, otkriva neprijateljsku aktivnost, a potom avion uništava severnokorejski interkontinentalni balistički raketni sistem Kvasong-14. U klipu se spominje „slavna pobeda obećana bez obzira na okolnosti“.

Provokativni klip je objavljen nakon najnovijeg testiranja severnokorejskog raketnog motora obavljenog prošle sedmice koje mnogi smatraju velikim korakom napred do razvijanja dalekometnog balističkog projektila. Pjongjang insistira da oružje razvija isključivo za samoodbranu. Pregovori sa Amrikom za denuklearizaciju su propali prošle godine, a rok koji je Severna Koreja postavila za „oživljavanje“ pregovora je kraj godine i brzo se približava.

Severnokorejski zamenik ministra za spoljne poslove Ri Tae-song je rekao da „u potpunosti zavisi od SAD kakav će božićni poklon izabrati“, ali nije otkrio kakve bi „poklone“ Severna Koreja mogla da ponudi.

Seul je 2014. godine potpisao ugovor s Vašingtonom za kupovinu F-35A borbenih aviona vrednih 6,8 milijardi dolara. Do 2021. godine će ih imati ukupno 40. Potpisan je i ugovor za kupovinu 30 RKU-5 Global ksok špijunskih dronova.

(Kurir)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kataklizma says:

    Druze Kime, udri ti preventivno ljubi te cika Staljin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *