СЕЋАШ ЛИ СЕ, СРБИЈО, крвавог Ускрса 1991. године

SEĆAŠ LI SE, SRBIJO, krvavog Uskrsa 1991. godine

31 marta 2018

Na današnji dan pre 27 godina na Plitvičkim jezerima desio se prvi oružani sukob između pripadnika MUP-a Hrvatske i pripadnika milicije SAO Krajine, u javnosti poznat kao „krvavi Uskrs“, saopštio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Tom prilikom poginuo je pripadnik milicije SAO Krajine Rajko Vukadinović (32), koji je, prema navodima Linte, branio Plitvička jezera od pokušaja hrvatske policije da ih zauzme.

Linta smatra da Srbija i krajiški Srbi treba da svake godine obeležavaju godišnjicu pogibije Rajka Vukadinovića, iza koga su ostali roditelji, supruga i dve male ćerke, jer je on „prva srpska žrtva agresije Tuđmanove vlasti nad srpskim narodom u Hrvatskoj“.

U saopštenju predsednika Saveza Srba iz regiona podseća se da je 31. marta 1991. godine Hrvatska uputila nekoliko autobusa policajaca prema Korenici i Plitvičkim jezerima s namerom da oružanim putem uspostavi kontrolu u opštini Korenica i u samom nacionalnom parku.

Tokom akcije hrvatska policija zarobila je 17 Srba koji su svirepo mučeni sve do njihove razmene u avgustu iste godine.

Linta smatra da je ta akcija hrvatske policije jedan u nizu dokaza da, kako je naveo, „Tuđmanova proustaška vlast nije htela da uspostavi iskreni dijalog sa predstavnicima srpskog naroda u Hrvatskoj s ciljem da se nađe političko rešenje krize“, već da je vodila politiku čiji cilj je bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Mediji su ovaj događaj nazvali „krvavi Uskrs“.

KOMENTARI21 komentara

 1. Nebeska Srbija says:

  Stoka ustaska!!!

  • Jovo says:

   izvinjavam se.Mislio sam,možda bi neko morao braniti Srbiju od vas.

 2. Trubadur says:

  Rajko Vukadinovic je branio jezera od Hrvata i stradao. Josip Jovic je branio jezera od JNA i stradao. Ispada da su se obojica(pokoj im dusi) branili jedni od drugih.Svaka strana pise sta ona hoce, napisite istinu i da se zna ko je od koga stradao i zasto i zbog cega/koga.

  • Velika Metla says:

   Trubadur,kako god bilo sotonina "sveta stolica"(još fali i astal i da ima kuhinjsku garnituru)je ispunio plan! A plan je bio 1/3 pobiti! 1/3 pokatoličiti! I 1/3 proterati! I tako držati pravoslavlje što je moguće dalje od jadranskog mora,s kojim se ima i izlaz na Sredozemno more! Još samo neka mi neko dokaže da to nije tako,i pored zdtavih očiju i ušiju!

   • Desetar says:

    Branilo vas topovsko meso Srba od Otomanskog carstva i za to hvala, go.na nacisticka, sad cemo videti kako muslije kupuju nekretnine po Lici i Dalmaciji na vecito i ne trazite vise Srbe, sad su mnogo pametniji. Dosta je bilo.

    • Jovo says:

     Daj popi lek Srbine,da ne baljezgaš gluposti.Koštali vas velikosrpski snovi;puno koštali,zar ne Pozdrav iz dežele.

     • Idi begaj:) says:

      Mrsssss...stoko bezrepa,mrssssssss...

      • Jovo says:

       U jadnice to je vrh tvog intelekta(poguglaj šta to znači)ha,ha,ha

      • Jovo says:

       A ti imaš znači rep????sad mi je dosta toga jasnije.ha,ha,ha

   • Batina says:

    Polako, Bre, drugo poluvreme tek treba da pocne, pa cemo vidjeti gdje ce trubaduri da trube.

   • Jovo says:

    Tebi Srbine nije istina dokazljiva.Ti bi usred dana tvrdio,da je noč.Prvo ste u Sloveniji pucali na nas,jer je Slovenija bila dobra krava muzara, za vas lenčine, koji nikada niste htjeli ni umeli raditi.Pa smo onda mi bili fašisti, jer ustape nismo mogli biti.Jna je krenula 25.06.91 na granice, da kao okupator preuzme vlast, a u srbo četničkim medijijma, da su slovenci napali jna.Zašto bi to bilo u našem interesu?Da skratim,živite jadno i bedno i svako dobije šta zaslužuje.Hteli ste veliku Srbijo ,sada imate mau.Ima boga i pravde Srbine.

    • Idi begaj:) says:

     LECI SE KRETENCINO...austrijska televizija ORF ima dokaze ko je na koga poceo da puca,i ko je koga ubijao,vi ste ubice i krvnici,spremite se za ISTINU,jer vise nema titeeeee ni smrdoslavije...vi ste bili i ostali SLUGE beca i peste,kao i vasa braca kroasani...u stale konjusari!!!Ko je koga "muzao" to ce TEK biti objasnjeno uskoro,ZIVI BILI PA VIDELI!!!Fuuuuuujjjjj...al'smrdis na stalu(okupaj se bar jednom u godini i operi zube,BEDO),fuuuujjjjjj...Ah da,sada ce te da budete sluge mundzosima,vole oni vase zenke,BUS VIDEL...zato ste im napravili najvecu dzamiju u srcu jevrope,bwahahahaaaaa...

     • Jovo says:

      Ha,ha,ha lepe praznike seljačino,ako imaš uopče šta da kupiš svojoj deci.Ja sa ženom zarađujem 4.000 eura, a ti?ups ti 20 30 hiljada ali dinara.Znaš radim v Srbiji tako da znam, da nemate za burek.Sve se plača Srbine, sve đođo na naplatu.Vidim kako jadno živite, zbog velikosrskih snova.I ne spominji mi boga molim te, jer ste najbezbožnoji narod na svetu.Joj tolko ste jadni lenji i bedni Srbine moj.

     • Jovo says:

      Lepo je bilo u Jugi, dok je novac stizao od Janeza ,a vi ste šetali po Knez Mihajlovoj.By the Way, uvek dok šetam po Beogradu i vaše ženke čuju Slovenački, nabacuje se za poludet,Samo da izađu iz te jadne zemlje.

     • Jovo says:

      Dođi malo kod nas,da vidiš kako žive normalni narodi, koji imaju nešto u glavi i koji su vredi i radošni.Ako imaš za kartu Srbine.

      • Idi begaj:) says:

       Nemas ti ni za dorcak bivsi SRBINE!!Nemas jer vam svabovi uzese sve,zene vam se prodaju za poneki euro i to ti je sve da ne bi crkao od gladi :O slovenija,smrdljiva mocvara,bez sunca,miris,okusa...sve vam je trulo,kao sto vam je trula i dusa.Ne poznajem ni jednu SRPKINJU koja bi posla za nekim benacajnim konjusarem peste i beca,jer vi kada setate siri se smrad stala i to vam je vrh,fuuuujjjjjj...a ti i dalje sanjaj lepe snove,mozda ti se i ostvare BEDO nad BEDOM!

  • Nebeska Srbija says:

   Pa sta ti onda nije jasno kad vec sve znas?

  • Jovo says:

   Možda bi Hrvati i Mađari morali braniti Suboticu od Srba.Po toj logici,zašto da ne?

 3. Pastrovic says:

  A Srbija, Srpska i "Milogora" su iskazale zahvalost i postovanje tako sto se ustaski stijeg ponosno viori pod Avalom, pod Kozarom i pod Lovcenom! A eno ga i u Kremlju i u Tel Avivu. Znaci da nas sve i ruski i jevrejski "borci protiv fasizma" masno lazu. Sahovnica je temelj ustastva i hrvatstva, sve ostalo je propratna "prcija". Tu spadaju i ustaske Plitvice, naravno. E neka nam je sa srecom, Srbadijo!

 4. drago petrovski says:

  SECAM SE DA JE VOJVODA SESELJ BIO NA PLITVICAMA......a mozda ga je pratio Vucic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *