Седми батаљон: Борци за „одстрел“

Sedmi bataljon: Borci za „odstrel“

11 oktobra 2016

reg-odstrel_620x0

IAKO su odavno na ovim prostorima utihnuli ratni pokliči, ohladile se puščane cevi, u Crnoj Gori još od NATO bombardovanja SRJ pa preko majskog referenduma o državnoj nezavisnosti i sve do ovih dana na „odstrelu“ se nalaze pripadnici nekadašnje elitne jedinice Vojske Jugoslavije – Sedmi bataljon!

I to uvek kada su u pitanju „istorijski događaji“, kao što su parlamentarni izbori 16. oktobra. Iz vrha vlasti kao i dela medija ne prestaju optužbe na račun bataljona da je on formiran kao instrument represije koji je navodno po političkom planu Slobodana Miloševića, imao za cilj disciplinovanje Crne Gore, koja se usprotivila izazivanju sukoba sa NATO. Iako su se „dva oka u glavi“ odvojila pre deset godina, a VJ se preselila u sećanje, još ne prestaju sumnje određenih političkih krugova da su ovi „opasni momci“ i dalje pod direktnom kontrolom Beograda i da bi uskoro mogla postati paravojna formacija! Nedavno hapšenje pukovnika KOS-a Radovana Aleksića od radosti podiglo je na noge Demokratsku partiju socijalista, optužujući ga da je imao jednu od ključnih uloga u formiranju „zloglasnog Sedmog bataljona“, koja je, kako tvrde, udarna formacija za rušilački pohod na institucije države Crne Gore.

Danas je jedan broj tih bivših vojnika angažovan u redarskoj službi Demokratskog fronta koja ima oko stotinu pripadnika, obezbeđujući njihove skupove, čineći sve da ne dođe do incidenata. Učestali medijski napadi na njih primorali su veterane da podnesu krivične prijave protiv TV Pink, „Informera“, „Dnevnih novina“ i „Pobjede“ zbog, kako kažu, grubih uvreda, neistina i podmetanja koji su ovi listovi u kontinuitetu plasirali na njihov račun.

– Intenzitet laži i gluposti koje saopštavaju ovi mediji je toliki da ćemo tražiti novčanu odštetu koja će doprineti da se ove pljuvaonice i uvrede za medije ugase, poručuju pripadnici nekadašnjeg Sedmog bataljona.

Ne žele da se javno eksponiraju u medijima, pa su rešili da preko saopštenja iznesu ono što misle.

– Neistina je da mi pripremamo incidente i nemire u Crnoj Gori. Od trenutka kada su ovi ljudi postali deo redarske službe DF, nije zabeležen nijedan incident na skupovima ovog političkog saveza, a ta činjenica očigledno smeta onima koji stoje iza ovih medija jer više ne mogu da na skupove DF šalju kriminalce sa fantomkama i razne druge likove koji bi mogli da izazovu sukobe.

S druge strane, mediji su nastavili „paljbu“ po bataljonu nazivajući ga ozloglašenim, tvrdeći da je bio sastavljen od pripadnika različitih kriminalnih i ekstremnih struktura.

– To nije tačno, jer se dobro zna ko su bili branioci otadžbine u vreme NATO agresije. Izgleda da nam je jedini greh bio što umesto otadžbini nismo položili zakletvu nekome ko je u najtežim trenucima ostavio svoju zemlju agresoru, poručuju bivši pripadnici Sedmog bataljona, a danas redari DF.

OBAVEŠTAJAC

Bivši pripadnici Sedmog bataljona demantuju navode da je uhapšeni pukovnik KOS-a Radovan Aleksić imao veze sa formiranjem redarske službe Demokratskog fronta.

– Službu su osnovali oni koji su neumorno obezbeđivali skupove DF koji nisu krili svoja lica ni od koga, znajući da rade važan i odgovoran posao.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *