ШЕФ БУНДЕСТАГА ЗАКУКАО: Немци руског порекла гледају РТ

ŠEF BUNDESTAGA ZAKUKAO: Nemci ruskog porekla gledaju RT

12 jula 2021

Predsednik nemačkog Bundestaga Volfgang Šojble izrazio je zabrinutost zbog toga što građani Nemačke ruskog porekla gledaju televiziju „RT“, jer, kako kaže, cilj Rusije je da manipuliše njima. Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je njegovu izjavu autogolom godine.„Preko televizije ‘Raša tudej’ Moskva pokušava ciljano da manipuliše Nemcima ruskog porekla“, rekao je on u intervjuu za list „Bild“.

Kako je rekao, takva kategorija građana „ranije je glasala za konzervativce, a sada je ta grupa građana u mnogo čemu postala osnova za podršku desničarske stranke ‘Alternative za Nemačku’“.

U isto vreme, Šojble smatra da „Raša tudej“ predstavlja „propagandni kanal“.

„Trebalo bi ozbiljno da razgovaramo sa Rusijom o toj temi“, dodao je.

Prema njegovom mišljenju, to bi moglo da utiče na izbore za Bundestag koji će biti održani 26. septembra.

S tim u vezi, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova smatra da izjava Šojblea predstavlja čin cenzure.

„Autogol godine. Ukoliko političari žele da zaštite svoje građane od medija jer ne žele da promene raspoloženja, a ne na osnovu zakonu, to je čin cenzure i priznanje simpatisanja propagande“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Ona je dodala da „građani ruskog porekla govore ruski jezik i da, ne pitajući Bundestag, gledaju kanale koji ‘utiču na njihova raspoloženja’ radi ličnog zadovoljstva, a ne vodeći se konjunkturom“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Covid histery imbecils says:

  60% "nemaca" su Sloveni, pogotovo na istoku nemacke. Naravno da gledaju RT.

  • Kulak says:

   Po nacionalnosti sam Srbin i redovno gledam kanal Russia Today.Radi se o vrlo objektivnom i visokoprofesionalnom novinarstvu.Daleko boljem od plitkih propagandnih kanala kao što je zloglasni CNN.

   • Beli Orao says:

    A šta bi ti grobu jedan da gledaju ARD ili 3Sat,sve američko propagandne stanice, vi njemci i nemate nezavisnih medija tj Njemačkih slobodnih!

  • Srb IN says:

   Naravno da su Istocni Nemci- Sloveni, vecina Srbi Luzicki!

 2. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Bidi Golum obukao odelce ;)

 3. M says:

  Dok su samo Glas Amerike,Dojče Vele,BBC itd. djelovale na stranim jezicima,i još djeluju,to je bila demokracija!Sad kad su to počeli i Rusi,sad je to miješanje u Zapadne izbore,i slična srahnja,i to treba zabraniti!?!Što zapravo znači samo jedno,a to je da je USA-Zapad postao šupalj,slab!A šuplje,slabe stvari mogu lako pući kad se protresu,udare,npr.kao tikva!

 4. ko says:

  Sasvim prirodno.

 5. persida says:

  Da li je slucajno da ovaj Sojgle lici na pacova, a pacovi ne gledaju rusku televiziju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *