Шеф CIA назвао WikiLeaks непријатељском обавештајном службом која има подршку Русије

Šef CIA nazvao WikiLeaks neprijateljskom obaveštajnom službom koja ima podršku Rusije

14 aprila 2017

4475773

Nekada se govorilo: ako vidite da ciriški bankar skače kroz prozor, skačite i vi – to mora da je zbog nečega dobro. Danas bi, u sličnom duhu, moglo da se tvrdi: ako se Amerikanci na nešto krupno žale, radujte se – to mora da je dobro za „ostatak sveta”.

A evo: šef CIA, Majkl Pomeo, se „rasplakao”, tvrdi da WikiLeaks deluje kao „neprijateljska obaveštajna služba”, uz podršku država poput Rusije!

Pompeo je ovo izgovorio u vašingtonskom Centru za strateške i međunarodne studije.

Pritom je bio jasan: „WikiLeaks deluje i govori kao prava neprijateljska špijunaža. Ta organizacija podstiče svoje saradnike da se ubacuju u naše specijalne službe da bi se domogli tajnih informacija”.

Još je zaključno podvukao:

„WikiLeaks treba nazvati njegovim pravim imenom, a to je – nedržavna neprijateljska obaveštajna služba koja deluje po instrukcijama država kakva je Rusija”.

A zbog čega je Pompeo upravo sad priznao da je Vašingtonu WikiLeaks u najmanju ruku trn u peti?

WikiLeaks je upravo objavio je  objavio pismo  Džejka Salivana, bivšeg savetnika državne dekretarke Hilari Klinton, koji joj 12. 2. 2012-te godine  napisao: „Al Kaida je u Siriji na našoj strani!”.

To je bio njegov komentar povodom izjave vođe Al Kaide, Ajmana az-Zavahirija, kojom je pozvao muslimane Bliskog Istoka da pružaju pomoć svima koji se bore protiv vlasti sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ovome treba dodati da je upravo sirijska Al Kaida (Džebhat an-Nusra) prošle nedelje optužila zvanični Damask za „hemijski napad” u provinciji Idlib koji je administracija Donalda Trampa iskristila za raketni napad na Siriju.

Ta optužba i raketiranje sirijske avio-baze „Šajrat”, koje je ubrzo usledilo, posle svega izgleda kao dogovorena podela uloga među saveznicima…

Treba li podsećati da je osnivač WikiLeaks – Džulijan Asanž – više puta demantovao bilo kakvu povezanost sa Rusijom ili bilo kojom drugom državom?

KOMENTARIJedan komentar

  1. mmmmm says:

    IMA TU MALO PREVIŠE AROGANCIJE ŠEFOVA OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI KOJI MISLE DA SVE ŽIVO NA SVETU ŠTO POSTOJI ILI JE Z ANJIH ILI PROTIV NJIH!I SAM OBAMA BARAK JE REKAO DA JE DANAS NEMOGUĆE KONTROLISATI EKPLOZIJU I PANDEMIJU INFORMACIJA NI SA MILION IT U AGENCIJAMA PO TOM PITANJU!INTELIGENCIJA SE BUDI A I MOVEMENT COLEGE 99 KO ZAKUVAVA RATOVE I JEDINO TO ZNA DA RADI I PRAVI TAJNE ŠTEKE I ČITAVA BOGATSTVA;POSEBNO NAKON PENZIONISANJA ;I PAPA JE REKAO DA JE INTERNET BOŽIJI DAR JER GA POMENUTI SVE MANJE MOGU KONTROLISATI DEMOKRATIZACIJU ZNANJA :KOSNPIRACIJA;TAJNIH INFORMACIJA;I ZAVERA RAZNIH SLUŽBI I TAJNIH UDRUŽENAJ PROTIV 99% NARODA NORMALNOG KOJI BI SAMO DA ŽIVI OD SVOGA RADA U MITU I PROSPERITETU NARAVNO AKO OVA GOSPODA TO DOZVOLE I NEMAJU NIŠTA PROTIV!ONI MISLE I SUNCE DA JE IZAŠLO DA POZDRAVI GLAVNE ŠEFOVE CIA;NSA;MI5,KGB;BND ;INAČE NEBI IMALO RAŠTA NI DA IZADJE I NA ZEMLJI BI BIO VEČNI MRAK I TO U SADEJSTVU SA PREDSEDNICIMA KOJE BRIFINGUJU PO TOM PITANJU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *