Шеф CIA: Путин је уверен да ће самлети Украјинце и исцрпити савезнике Америке

Šef CIA: Putin je uveren da će samleti Ukrajince i iscrpiti saveznike Amerike

27 februara 2023

AMERIKANCI su pri susretima sa liderima i funkcionerima drugih zemalja, po pravilu, arogantni i naredbodavni. Odavno im je to prešlo u naviku, pa se grdno iznenade kad „nalete na zid“.

Šef CIA Vilijam Berns rekao je u intervjuu telekanalu CBS News (Si-Bi-Es njuz) da je šef ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, prilikom njihovih pregovora u Ankari u novembru 2022. bio „drzak“.Do toga njihovog susreta je došlo na molbu Džoa Bajdena sa kojom se saglasio Vladimir Putin, a Berns sada, bezmalo četiri meseca kasnije, otkriva da je Nariškin imao veoma prkosan stav u kome je bilo drskosti i arogancije.

Što je takođe simptomatično, Berns tog novembarskog Nariškina proglašava za Putinovo ogledalo. Ovako:

„Držao se drsko i nastupao sa visine, što je odražavalo uverenje ruskog predsednika Putina da može da učiniti da vreme radi za njega, da može da samlje Ukrajince, da može da iscrpi naše evropske saveznike i da će na kraju kod njih doći do političkog zamora“.

Da li ga je gledao ovako?

Berns je novemabarski sastanak sa Nariškinom nazvao „prilično depresivnim“.

Nariškin na ovo još nije odreagovao, ali je ranije rekao da je sa Bernsom razgovarao o nuklearnoj bezbednosti i „ukrajinskoj tematici“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Pa ovoje ipak malo realnije od onog vašeg regionalana sila, ekonomski kolaps, međunarodna izolacija, pobuna naroda i ostalo!

  2. Gagi says:

    Bez obzira na sve uspehe Rusa u ovom ratu, kauboji i dalje prete. Bezobzirni su i "sigurni" kao i uvek do sada. To govori samo jedno, spremni su da sacuvaju svoju dominaciju po svaku cenu. Meni se cini i nuklearnu. To su oni vec odlucili, spremni su za tu vrstu obracuna. Zbog toga se tako osiono ponasaju jer im je to zadnji kec u rukavu. Kao sto sam ranije napomenuo, oni imaju izgradjene podzemne gradove gde mogu da borave neprekidno do pet godina. Narod ce naravno da svetli kao svitci kada se zanje zito.

  3. moki says:

    Ovo je stvarno prevrsilo svaku meru! Bas ne znaju kad je dosta! Da oni nekoga optuzuju za drskost??? Belosvetski zlikovci i masovne ubice. Nekaznjeni do danasnjeg dana. Oni stvarno misle da su svi pasli travu. Ali, nicija nije do zore gorela......njihov kraj ce biti strasan. Onako kako su zasluzili!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *