ШЕФ ФРАНЦУСКЕ ШПИЈУНАЖЕ ОТКРИО ИСТИНУ: Русија није ни покушала војну интервенцију у Украјини

ŠEF FRANCUSKE ŠPIJUNAŽE OTKRIO ISTINU: Rusija nije ni pokušala vojnu intervenciju u Ukrajini

11 aprila 2015

87823Šef francuske obaveštajne službe Kristof Gomar rekao je – u nastupu pred nacionačnim parlamentom – da Rusija nikada nije spremala vojnu intervenciju u Ukrajini.

„Utvrdili smo da Rusi nisu (uz granicu sa Ukrajinom) postavljali ni komandne tačke, ni pozadinsku infrastrukturu, ni poljske bolnice. Dakle, ništa od ooga što je potrebno za invaziju. Ako su ruski vojnici i bili primećeni u Ukrajini – to je bio manevar sračunat na to da se izvrši pritisak na ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, a ne pokušaj vojne intervencije. Uostalom, ruske jedinice drugog ešelona ni jedan jedini put nisu napuštale svoje garnizone“.

Gomar se nije libio i da poslanicima ukaže da su zabunu napravili Amerikanci koji su za to „iskoristili autoritet NATO“:

„Problem NATO je u tome što su njemu američka špijunaža ima presudan uticaj, dok se na francuske obaveštajne službe obraća pažnja tek u određenoj meri. Sve u svemu, iz NATO su tvrdili da Rusi spremaju upad u Ukrajinu, a po podacima naše Uprave vojne obaveštajne službe – tu tezu ništa nije potvrdilo“.

NATO i Amerikanci su od početka rata u Donbasu više puta optuživali Rusiju za slanje trupa na istok Ukrajine.

Zvanična Moskva je to svaki kategorično demantovala.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *