ШЕФ НАТО-а ИМА ТАЈНИ ПЛАН!? Руски сенатор открива зашто Столтенберг жели сусрет са Путином

ŠEF NATO-a IMA TAJNI PLAN!? Ruski senator otkriva zašto Stoltenberg želi susret sa Putinom

25 decembra 2019

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da je poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga za sastanak oči u oči sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom — taktički manevar.

„Stoltenberg je, suočen sa Makronovom frondom (ustanak u Francuskoj koji je izbio 1648. godine), rekao da je spreman za sastanak sa Putinom. Pitanje je — čemu taj sastanak: radi privida dijaloga koji maskira povećanu vojnu aktivnost NATO-a ili radi smanjenja tenzija. Čini mi se radi privida“, napisao je Puškov na svojoj stranici na Tviteru.Po njegovom mišljenju, generalni sekretar NATO-a želi da iskoristi sastanak sa ruskim liderom kao „taktički manevar“.

Kada Puškov govori o Makronovoj frondi, misli na izjavu predsednika Francuske, koji je ranije, u intervjuu „Ekonomistu“, izjavio da je NATO doživeo „moždanu smrt“. On je tada rekao da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka i da SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji. Francuski predsednik smatra da Evropa mora da se probudi i da počne da jača svoj odbrambeni potencijal, jer se nalazi na „ivici provalije“.

Podsetimo — generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je spreman za sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, na kom bi razgovarali o poteškoćama u odnosima Alijanse i Moskve, izjavivši: „Ako bude odgovarajućih okvirnih uslova, sreo bih se sa predsednikom Putinom“, naveo je Stoltenberg u intervjuu DPA, i dodao — „Rusija je naš najveći sused, i to će i ostati“.

KOMENTARI3 komentara

  1. sokoćalo says:

    pošto sad i mi znamo , nije više tajni plan

  2. Goran Swe says:

    Ma, samo ignorisati bagru i pričati s onima koji javno iznose nove stavove. Od ovog lutkara ništa panetno nisam čuo otkako su ga montirali.

  3. Slobodanka says:

    Jens Stoltenberg bi da pokaže da nema "moždane smrti NATO-a" eto time što će se on lično susresti sa Vladimirom Putinom. Osim toga on lično nastojao bi da pokaže centralizovanu i apsolutnu moć NATO-a nad svim članicama alijanse, uključujući i Francusku. Svojevremeno u vreme apsolutizma Fronda je bila buna francuskih plemića protiv centralizacije vlasti u Francuskoj. U periodu 1648-1952 godine tu bunu ugušio je francuski kardinal italijanskog porekla Đulio Rajmondo Macarini (Žil Mazaren) i time je učvrstio apsolustizam kralja Luja XIV, koji je bio poljuljan tokom pobune. Danas mnogi šefovi država jačaju i obezbedjuju svoj slabi ili poljuljani autoritet odlazeći na sastanke kod V.V. Putina, a sada evo to isto bi da uradi i šef NATO-a. Kakva smejurija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *