ŠEF NATO-a: Putin neće poslati vojsku u Ukrajinu

ŠEF NATO-a: Putin neće poslati vojsku u Ukrajinu

6 maja 2014

uk_620x0Komandant snaga NATO u Evropi Filip Bridlav rekao je da je malo verovatno da će ruski predsednik Vladimir Putin upotrebiti rusku vojsku na istoku Ukrajine.

„Mislim da to nije najverovatniji kurs delovanja… Mislim da bi Putin mogao da postigne svoje ciljeve u istočnoj Ukrajini i da neće nikada preći granicu sa svojim snagama“, rekao je general Bridlav.

RASMUSEN: UKRAJINA DA NE BUDE IZGOVOR

Generalni sekretar NATO-a Andres Fog Rasmusen pozvao je kolege iz alijanse da koriste događaje u Ukrajini kao izgovor za povećanje vojnih troškova. Prema mišljenju eksperata, ideja transatlantske odbrane preživljava ovih dana drugo rođenje, javio je radio „Glas Rusije“.

Socijalna anarhija i politička degradacija Ukrajine daju novu istorijsku šansu za NATO. Postoje čak sumnje da je sva ova tragična priča oko raspada ukrajinske državnosti bila započeta upravo da se ispuni forma novim-starim sadržajem, čija se suština kao i ranije svodi na konfrontaciju sa Rusijom.

ŠTAJNMAJER: UKRAJINA NA KORAK OD RATA

Nemačka vlada savetovala je danas svojim građanima da napuste istočnu i južnu Ukrajinu, a šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer ocenio da se ta zemlja nalazi samo „nekoliko koraka“ udaljena od vojne konfrontacije. Nemačko Ministarstvo inostranih poslova je time pooštrilo svoja prethodna saopštenja o uslovima putovanja u Ukrajinu i sada savetuje građanima, a pre svega, novinarima, da napuste istočnu i južnu Ukrajinu.

„Povodom najnovijih događa mora se poći od toga da se predstavnici medija nalaze u opasnosti da ih separatističke snage uhapše ili zadrže“, saopštilo je ovo Ministarstvo i, takođe, savetovalo da se ne putuje na Krim.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *