ШЕФ НАТО ПАКТА: Русија јача војну моћ на Криму и у Црном мору

ШЕФ НАТО ПАКТА: Русија јача војну моћ на Криму и у Црном мору

2 децембра 2020

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенбег оптужио је Русију да јача своју војну моћ на Криму и у Црном мору. Како је рекао, Алијанса на то узвраћа својим већим присуством у тим областима.

„Размотрили смо безбедносну ситуацију у Црном мору које има стратешки значај. Русија наставља да нарушава територијалну целовитост Грузије и Украјине, да јача своју војну моћ на Криму и да све активније размешта снаге у региону Црног мора. НАТО на то одговара јачањем свог присуства на копну, на мору и у ваздуху“, рекао је шеф Алијансе по завршетку дводневног састанка министара спољних послова држава-чланица.Он је додао да су министри усаглашавали даље кораке у циљу јачања дијалога са Грузијом и Украјином.

Раније данас из седишта НАТО је саопштено да Русија наставља „енергичну политику и агресивна дејства“, те да ће највероватније до 2030. године остати главна војна претња.

Како се наводи у стратешком извештају НАТО-а, то омета конструктивни дијалог.

KOMENTARI5 коментара

 1. Rajko says:

  Kakva bi to dobrobit za svet bila kada bi umest sto si opsednut Rusijom, uzgajao krompir i to rucnom obradom.

 2. Milan says:

  S čime to računa NATO? Kakve promene će se desiti u narednih 10 godina, do 2030 godine? Da li očekuju da će američko i NATO naoružanje postati moćnije od ruskog? Da li računaju da će tokom narednih 10 godina Rusija ekonomski kolapsirati? Ili zamišljaju u narednih 10 godina uz pomoć prevrtljive Turske da Rusija će ostati bez izlaza na Sredozemno more.

  • Slobodanka says:

   Ma NATO traži sebi posla do 2030, obezbedjuju sebi plate i opstanak u narednih 10 godina. Zatim će ponovo u novi 10-godišnji plan. Bogata Eu-ropa neka plaća boravak i NATO-u i migrantima. Ima se, može se.

 3. 1389 says:

  Rusija sa malo para napravi čudo, a USA troše za vojsku u kojima nema računice i USA vojnik je skup vojnik, dok Ruski vojnik radi za prosek platu 1200€ američki i nato vojnik radi za 2000€. I naravno, neče Rusi da vas gledaju kako jim prilazite granicama željni Sibirskog bogatstva. Spremite se, da očekujete promene u zapadnoj sferi sveta, posebno medju Nato članicama...

 4. M says:

  Pa što misli USA-NATO,zašto se Crno more zove-Crno?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u